Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Τ. Μηταφίδης: Συγκάλυψη βιασμού ανηλίκου στο Παπάφειο ορφανοτροφείο
Τ. Μηταφίδης: Συγκάλυψη βιασμού ανηλίκου στο Παπάφειο ορφανοτροφείο

Τ. Μηταφίδης: Συγκάλυψη βιασμού ανηλίκου στο Παπάφειο ορφανοτροφείο

Την εκτίμησή του ότι υπήρξε συγκάλυψη με άνωθεν πρέμβση, στην υπόθεση βιασμού ανήλικου στο Παπάφειο ορφανοτροφείο της Θεσσαλονίκης, εκφράζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, με άλλους δέκα οτώ συναδέλφους του, ζητώντας να χυθεί άπλετο φως.

«Οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι υπήρξε παρέμβαση άνωθεν προκειμένου να ‘κουκουλωθεί' αυτή η υπόθεση. Και βέβαια δεν αναφερόμαστε σε αυτό καθεαυτό το γεγονός ότι ήταν και οι δύο , αλλά το τι γινόταν σ΄ αυτό το ίδρυμα» είπε ο κ. Μηταφίδης μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM” και στην εκπομπή των ίκου Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη.

Στη ερώτηση, που τίθεται υπόψη των συναρμόδιων, για τη λειτουργία του “Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Παπάφειο Θεσσαλονίκης”, οι 19 βουλευτές -μεταξύ άλλων- αναφερόμενοι στο περαστικό επισημαίνουν ότι ο 7χρονος έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από 13χρονο, μέσα στο ίδρυμα και καταγγέλλουν ότι παρά το γεγονός ότι το διακομίστηκε σε νοσοκομείο η Πρωτοδικών έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.

Υπογραμμίζουν ότι ο 7χρονος έπεσε και δεύτερη φορά θύμα βιασμού με αποτέλεσμα η Εφετών Ειρήνη Χρυσογιάννη να ανασύρει την υπόθεση από το αρχείο, ενώ έδωσε εντολή να ασκηθεί ποινική δίωξη, για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και υπόθαλψης εγκληματία, σε βάρος όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου, συμπεριλαμομένου και του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου. α σημειωθεί, ότι ο εκάστοτε Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει και καθήκοντα προέδρου του Παπάφειου.

Στην ερώτηση από πόσο ψηλά υπήρξε παρέμβαση για τη συγκάλυψη της υπόθεσης, ο κ. Μηταφίδης είπε: «από παράγοντες οι οποίοι εμπλέκονται στη διοίκηση του ιδρύματος», χωρίς όμως να τους κατονομάσει, ενώ είπε ότι στις αρχές του άλλου μήνα θα πρέπει να αλλάξει η διοίκηση του ιδρύματος.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση