Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Συζητήθηκε η αγωγή κατά Πετρουλάκη
Συζητήθηκε η αγωγή κατά Πετρουλάκη

Συζητήθηκε η αγωγή κατά Πετρουλάκη

Με δραστική μείωση του ποσού της αποζημίωσης εκ μέρους του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου, που αρχικά ζητούσε δύο εκατ. , και με την έναρξη της διαδικασίας περιόρισε την απαίτησή του στις 100.000 , συζητήθηκε χθες η αγωγή του κατά του σκιτσογράφου και αρθρογράφου Ανδρ. Πετρουλάκη και του Στ. Θεοδωράκη, ο οποίος όμως έχει ήδη αποχωρήσει από την ιστοσελίδα Protagon.

H αγωγή του υπουργού αφορούσε του Ανδρέα Πετρουλάκη που δημοσιεύθηκε στο Protagon τo 2015 με τίτλο «Πάνος , έχουν αρχίσει και του μοιάζουν», το περιεχόμενο του οποίου θεωρήθηκε συκοφαντικό από τον υπουργό. Με επίκεντρο την προστασία του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου και την ανάγκη ακώλυτης ς κριτικής από τον Τύπο προς τα δημόσια πρόσωπα, κατέθεσε ως βασικός μάρτυρας στη δίκη ο πανεπιστημιακός και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχ. Σταθόπουλος, υπεραμυνόμενος του δικαιώματος να ασκείται κριτική ακόμα κι αν είναι σκληρή.

Υπέρ των θέσεων του υπουργού κατέθεσε ο δημοσιογράφος Γ. Ντάσκας, τονίζοντας ότι τα γεγονότα που αναφέρονται στο είναι ψευδή για τον κ. Καμμένο και ότι περιέχονται συκοφαντικές εκφράσεις. Η συνήγορος του υπουργού Ελένη Τζούλη δήλωσε ότι στόχος του άρθρου ήταν η πίεσης προκειμένου να αποχωρήσει ο Πάνος από την κυβέρνηση και να μπει ο Στ. , ενώ προσέθεσε ότι αγνοήθηκαν δικαστικές αποφάσεις σχετικά με όσα αναφέρθηκαν για τον κ. Καμμένο. Ο ίδιος ο Ανδρ. Πετρουλάκης δήλωσε ότι τέτοιου είδους εξοντωτικές αγωγές έχουν στόχο να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου. Η θα εκδοθεί προσεχώς.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση