Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Συζήτηση Ιερωνύμου με συνεργάτη Τραμπ
Συζήτηση Ιερωνύμου με συνεργάτη Τραμπ

Συζήτηση Ιερωνύμου με συνεργάτη Τραμπ

Τον λόγο της ελληνικής Εκκλησίς γι τα ελληνοτουρκικά και τη λιτότητα άκουσε από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο ο ελληνικής κατς Τζορτζ Παπαδόπουλος, συνεργάτης του νέου προέδρου των ΗΠΑ, τόναλντ Τραμπ, σε θέματα εξωτερικής ς και γεωστρατηγικής με έμφαση σε θέματα ενέργειας.

Ο κ. Ιερώνυμος, που συναντήθηκε με τον κ. Παπαδόπουλο στο της ΚΕΔΕ, εξέφρασε τη βαθύτατη ανησυχία του για την προκλητική ρητορική της Αγκυρας και το πώς αυτή μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις ς – Τουρκίας και την πορεία της Τουρκίας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Επίσης, υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο τις πολιτικές λιτότητας, οι οποίες εάν συνεχισθούν θα έχουν τραγικές επιπτώσεις.

Στο ο κ. Ιερώνυμος είχε συνάντηση και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, για τις εξελίξεις σε και ΗΠΑ. Ο κ. Δημήτριος βρίσκεται στην Ελλάδα για να παραδώσει σήμερα στη Μονή ς Εικοσιφοινίσσης στη Δράμα τον «Κώδικα 1424», όπως ονομάζεται το ανεκτίμητο κειμήλιο που είχε κλαπεί και αφού άλλαξε πολλά χέρια, βρέθηκε στην κατοχή της Λουθηρανής Θεολογικής Σχολής του Σικάγου, η οποία τον επέστρεψε.

Τέλος, ο κ. Ιερώνυμος συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου, στο υπουργείο. Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα μετά την πρώτη, στις 21/11, στην Αρχιεπισκοπή. Απ. Λ.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση