Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σύσταση και λειτουργία Πανελλαδικού Δικτύου Παραγωγών
Σύσταση και λειτουργία Πανελλαδικού Δικτύου Παραγωγών

Σύσταση και λειτουργία Πανελλαδικού Δικτύου Παραγωγών

Την Κυρική 10 Δεκεμβρίου 2017 στον Κπνικό Σταθμό της Κατερίνης Πρωτοβουλίες Πολιτών «Χωρίς Μεσάζοντες» από 8 πόλεις και 30 Παραγωγοί από όλη την Ελλάδα, συναντήθηκαν και αποφάσισαν ομόφωνα τη σύσταση και λειτουργία . Σκοπός η ενίσχυση της απευθείας διάθεσης ελληνικών προϊόντων σε δίκαιες τιμές, η στήριξη των παραγωγών και η όλων των αυτοοργανωμένων και ακηδεμόνευτων πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες» σε όλη τη χ.

Με τη σύσταση και τη διαρκή λειτουργία εφεξής του Δικτύου, υλοποιούν μια από τις αποφάσεις τους στην 6η Πανελλαδική Συνάντηση «Χωρίς Μεσάζοντες». Εδώ και 6 χρόνια στηρίζουν τους οικονομικά αδύναμους και την τοπική κοινωνία, δίνουν τη δυνατότητα στους παραγωγούς να διαθέτουν οι ίδιοι τα προϊόντα τους και να καρπώνονται τον πλούτο της παραγωγής τους, μακριά από λογικές που βασίζονται στο συμφέρον και την εκμετάλλευση με νόρμες «ελεύθερης» ς. Ταυτόχρονα αντιδρούν στις μεθοδεύσεις κυβερνώντων και «παραγόντων» της αγοράς, ασκώντας το αναφαίρετο δικαίωμά τους για αυτοοργάνωση και ελευθερία στην επιλογή και προμήθεια των αγαθών.

Η σύμπραξη του με τις Πρωτοβουλίες Πολιτών, ορίζεται με Σύμφωνο Συνεργασίας που επικαιροποιεί το Σύμφωνο Συνεργασίας και Αλληλεγγύης που είχαν συνάψει πρωτοβουλίες και στο ξεκίνημα των δράσεων του κινήματος.

Για τη λειτουργία του Δικτύου, δημιουργούν  διαδικτυακή πλατφόρμα με των παραγωγών που συμμετείχαν στη συνάντηση, αλλά και όσων συνεργάζονται ήδη με τις πρωτοβουλίες πολιτών και δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Θα περιλαμβάνει τα στοιχεία και τα προϊόντα τους, με δυνατότητα πρόσβασης από κάθε παραγωγό και πρωτοβουλία, ενώ θα υπάρχει επίσης αλληλοαξιολόγηση παραγωγών και πρωτοβουλιών, για τη διαφύλαξη της σωστής λειτουργίας των δράσεων «Χωρίς Μεσάζοντες».

Το συνεργατικό δίκτυο παραγωγών και πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες», είναι ανοιχτό σε όλους τους παραγωγούς και τις πρωτοβουλίες πολιτών που συμμερίζονται τα οράματα και τους στόχους τους και θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια.

Τέλος καλούν τους συμπολίτες  να ενισχύσουν το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες», να στηρίξουν τους παραγωγούς της χς, τις υπάρχουσες  πρωτοβουλίες πολιτών  και να δημιουργήσουν νέες όπου δεν υπάρχουν.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση