Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σύσκεψη για την οικονομία, υπό τον Αλέξη Τσίπρα
Σύσκεψη για την οικονομία, υπό τον Αλέξη Τσίπρα

Σύσκεψη για την οικονομία, υπό τον Αλέξη Τσίπρα

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Aλέξη Τσίπρ, έγινε στο Μέγρο Μαξίμου, με αντικείμενο την οικονομική της Κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης , ο Υπουργός Οικονομικών, , οι Αναπληρωτές Υπουργοί Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης και Γιώργος Χουλιαράκης, καθώς και συνερ του Πρωθυπουργού και των Υπουργών.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε την επίσπευση της κατάθεσης των νομοσχεδίων τα οποία ανακοινώθηκαν στα εγκαίνια της ΔΕΘ και τα οποία αφορούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εσόδων και την των ασφαλιστικών οφειλών για τους ελεύθερους .Παράλληλα αναφέρθηκε στις ενδείξεις σταθερος της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα στην σταθερά πτωτική τάση της ανεργίας σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και στην υπέρβαση του στόχου των φορολογικών εσόδων, κατά 812 εκατομμύρια για τον Σεπτέμβριο και κατά 1.4 δις για τους πρώτους εννέα μήνες του 2016.

Μιλώντας σχετικά, ο Πρωθυπουργός είπε:

«Είναι προφανές ότι, όλοι αυτοί που από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προεξοφλούν την κατάρρευση των Δημοσίων Εσόδων και πανηγυρίζουν γι' αυτό, τώρα διαψεύδονται. Η είδηση της υπέρβασης των φορολογικών εσόδων κατά 812 εκατομμύρια ευρώ από τον στόχο για τον Σεπτέμβριο και κατά 1.4 δισ. για το εννεάμηνο, είναι μια είδηση που διαψεύδει τις προσδοκίες τους.
Είναι μια είδηση που θα απογοητεύσει οικτρά όσους προσεύχονται καθημερινώς για την ενεργο του «κόφτη» και επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, ελλείψει στοιχειώδους, δικού τους, πολιτικού σχεδίου.Τώρα θα πρέπει να αντλήσουν λάσπη και να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλού.Θα πρέπει να τους ευχηθούμε έμπνευση και δημιουργικότητα στην διαχείριση των πολιτικών τους αδιεξόδων».

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση