Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Συνταγή μίνιμουμ 40 ωρών λειτουργίας για τα φαρμακεία
Συνταγή μίνιμουμ 40 ωρών λειτουργίας για τα φαρμακεία

Συνταγή μίνιμουμ 40 ωρών λειτουργίας για τα φαρμακεία

Φρένο στο «πειρατικό» ωράριο των φαρμακείων, δηλαδή στο άνοιγμά τους μόνο τις πιο εμπορικές ώρες και ημέρες της εβδομάδας επιχειρεί να θέσει το υπουργείο Υγείας σε συμφωνία με τους θεσμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας πρόκειται να καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα καθιερώνεται για τα ελάχιστη υποχρεωτική λειτουργία 40 ωρών την εβδομάδα, υποχρεωτική συμμετοχή στις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις και συνεχής λειτουργία σε μια περιοχή, ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο να ανοίγουν σε τους καλοκαιρινούς μήνες και να κλείνουν τον χειμώνα όταν δεν υπάρχει τουριστική κίνηση. Oσοι δεν τηρούν αυτές τις υποχρεώσεις τους, θα απειλούνται με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.

Αρνητικά υποδέχονται την ελάχιστη υποχρεωτική λειτουργία οι φαρμακευτικοί της χς που ζητούν κοινό ωράριο για όλους. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, μιλώντας στην «Κ» προειδοποιεί ότι εφόσον ισχύσει το ελάχιστο υποχρεωτικό ωράριο θα μειωθούν δραστικά οι διανυκτερεύσεις των φαρμακείων, αφήνοντας το βράδυ το Λεκανοπέδιο με τέσσερα μόλις διανυκτερεύοντα. Σήμερα, στο Λεκανοπέδιο διανυκτερεύουν 70 φαρμακεία –τα 30 είναι στην – και είναι σύμφωνα με τον κ. Λουράντο τα περισσότερα σε όλη την . «ια όλο τo διανυκτερεύουν μόλις τρία φαρμακεία», αναφέρει ενδεικτικά. Αντίθετα, υπέρ των νέων ρυθμίσεων εμφανίζονται οι εκπρόσωποι των φαρμακείων με διευρυμένο ωράριο. Οπως ανέφερε στην «Κ» η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδος, Μαίρη Λυβίζου, «αυτή τη στιγμή ανοίγει όποιος θέλει, όποιες ώρες θέλει. Εμείς δεν ταχθήκαμε ποτέ κατά μιας ομαλος αυτής της κατάστασης».

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση