Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Συνωστισμός τα ξημερώματα στο λιμάνι της Σαμοθράκης
Συνωστισμός τα ξημερώματα στο λιμάνι της Σαμοθράκης

Συνωστισμός τα ξημερώματα στο λιμάνι της Σαμοθράκης

Πρωτοφανείς σκηνές κατεγράφησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο λιμάνι της Σαμοθράκης, όπου τις τελευταίες ημέρες, εκατοντάδες επισκέπτες του νησιού παρέμεναν εγκλωβισμένοι, λόγω της εννιαήμερης διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Όταν το πλοίο «Andros Jet», το οποίο επιστρατεύτηκε για δρομολόγια μεταξύ Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης έδεσε στο λιμάνι και άνοιξε τις πύλες του, δεκάδες επιχείρησαν να εισέλθουν, με να δημιουργηθεί συνωστισμός, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι χθες προσέγγισε το νησί το πρώτο πλοίο ύστερα από εννέα ημέρες, το ταχύπλοο «Ζέφυρος», το οποίο ωστόσο δεν έχει μεγάλη χωρητικότητα επιβατών. Ειδικότερα, το εν λόγω πλοίο χωράει περίπου επιβάτες, ενώ στη συνέχεια προσέγγισε το οχηματαγωγό «ANAX».

Το γεγονός όμως ότι το πλοίο «ΑΝΑΧ» μπορεί να μεταφέρει μόνο οχήματα και όχι αποτέλεσε σοβαρό πρόβλημα, καθώς οι εγκλωβισμένοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. δεν μπορούσαν να στείλουν στην Αλεξανδρούπολη τα οχήματά τους χωρίς οι ίδιοι να τα παραλάβουν. Έτσι, παράγοντες του νησιού εξηγούν ότι η έλευση του «ΑΝΑΧ» δεν διευκόλυνε ιδιαίτερα την κατάσταση.

Βάσει προγραμματισμού από σήμερα το πρωί το «Andros Jet» θα πραγματοποιεί τακτικά δρομολόγια προκειμένου σταδιακά το πρόβλημα να αποκατασταθεί πλήρως.

Ωστόσο, η ζημιά που προκάλεσε ο «αποκλεισμός» του νησιού τις τελευταίες ημέρες είναι ήδη πολύ μεγάλη, με επιχειρηματίες του νησιού να κάνουν λόγο για οικονομική καταστροφή. Εξηγούν δε ότι τα δωμάτια που μένουν κατειλημμένα είναι ατόμων που έχουν «ξεμείνει» στο νησί, όσοι ήταν να έρθουν δεν ήρθαν ποτέ λόγω της μη προσέγγισης πλοίου, ενώ και όσοι είχαν προγραμματίσει να περάσουν τον Δεκαπενταύγουστο εκεί, δεν θα το πράξουν υπό τον φόβο της αδυναμίας επιστροφής.

  • Φωτογραφίες: Twitter @Chris Avramidis
Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση