Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Συνεχείς οι εντάσεις μεταξύ των προσφύγων
Συνεχείς οι εντάσεις μεταξύ των προσφύγων

Συνεχείς οι εντάσεις μεταξύ των προσφύγων

Επεισόδια ξεσπούν πλέον πολύ συχνά ανάμεσα στους μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας σε όλη τη χ, τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα , ως της επί μακρόν παραμονής σε αντίξοες συνθήκες χιλιάδων ατόμων, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ταυτόχρονα, ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στους αυτοσχέδιους καταυλισμούς που στήθηκαν μετά την εκκένωση της Ειδομένης, όπου διαμένουν περίπου 4.500 άτομα σε σκηνές που έχουν στήσει οι ίδιοι. Ενας Πακιστανός δέχθηκε πυροβολισμό, πιθανότατα από ομοεθνή του, στον καταυλισμό που έχει στηθεί μπροστά στο ξενοδοχείο «Χαρά» στο Κιλκίς.

Στη Νέα Καβάλα

Στο κέντρο φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα, επίσης, σημειώθηκε σύρραξη, όταν επιτέθηκαν σε Σύρους, με να τραυματιστούν τέσσερις Σύροι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Στη Λέσβο, όπου παραμένουν πάνω από 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες από τις 20 Μαρτίου, οπότε και υπογράφηκε η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης – Τουρκίας, η κατάσταση είναι έκρυθμη, καθώς από τη μία πρόσφυγες και μετανάστες ζητούν να φύγουν από τη Λέσβο και από την άλλη οι καταγγέλλουν παραβατικές συμπεριφορές και ζητούν να «αδειάσει» το νησί.

Ο δήμαρχος της Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο οποίος παρουσιάζει συνήθως την κατάσταση απόλυτα ελεγχόμενη, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την εικόνα του νησιού, ώστε να μην πληγεί η τουριστική κίνηση, με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ζητεί την επίσπευση των διαδικασιών για τη χορήγηση ασύλου, δεδομένου ότι οι μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί δημιουργούν προβλήματα και προκαλούν έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της τοπικής ς. Ο δήμαρχος, εκτός των άλλων, ζητεί να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όσων παραμένουν στη Λέσβο.

Στη Χίο 18 άτομα, εδώ και τρεις εβδομάδες, πραγματοποιούν απεργία πείνας, ζητώντας να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να φύγουν από το νησί.

Ενας μετανάστης τραυματίστηκε ελαφρά από συμπλοκή που σημειώθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, στην πέτρινη όπου παραμένουν 1.442 πρόσφυγες και μετανάστες (με βάση τα επίσημα στοιχεία). Σκάφος που μετέφερε μετανάστες εντοπίστηκε σε παραλία του Λασιθίου, καθώς υπέστη μηχανική . Εν τω μεταξύ, 31 πρόσφυγες από την Ελλάδα έφθασαν χθες στη Λισσαβώνα, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος ς.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση