Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Συναντήσεις Τσίπρα – αρχηγών στις 9 Ιανουαρίου για το Κυπριακό
Συναντήσεις Τσίπρα – αρχηγών στις 9 Ιανουαρίου για το Κυπριακό

Συναντήσεις Τσίπρα – αρχηγών στις 9 Ιανουαρίου για το Κυπριακό

Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει ο πρωθ, Αλέξης Τσίπρας, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, με αντικείμενο το Κυπριακό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας θα τους ενημερώσει για τις εξελίξεις εν όψει της πολυμερούς Διάσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί στη ενεύη, στις 12 Ιανουαρίου.

 Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί ο πρωθ θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 12:00 με τη Φώφη εννηματά και στις 14:00 με τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Θα ακολουθήσουν, στις 17:00 ο , στις 19:30 ο και, τέλος, στις 20:30 ο Πάνος Καμμένος.

Συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας προτείνει εκ νέου το με αφορμή το Κυπριακό

Στην πρότασή του για συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, επανέρχεται το με αφορμή τις εξελίξεις στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας πως εθνική συνεννόηση απαιτείται ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή.

«Η Ελλάδα πρέπει να συνδράμει την προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη και των άλλων ηγετών της μεγαλονήσου για λύση. Η κατοχή και η διχοτόμηση του νησιού πρέπει να τελειώσει. Η προσπάθεια για μια δικοινοτική ομοσπονδία που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των Κυπρίων, καθώς και την ασφάλεια, την ειρήνη και την ανάπτυξη της Μεγαλονήσου μέσα στο ευρωπαϊκό , πρέπει να συνεχιστεί και να τελεσφορήσει» σημειώνει το Ποτάμι.

Υπενθυμίζεται πως το Ποτάμι έχει προτείνει την σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, στο οποίο θα συμμετέχουν ο Πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των δημοκρατικών κομμάτων, οι εκλεγμένοι πρώην πρωθυπουργοί, οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμύνης και η φυσική του στρατεύματος.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση