Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Συναντήσεις Γκράντι με Παυλόπουλο και Τσίπρα για το προσφυγικό
Συναντήσεις Γκράντι με Παυλόπουλο και Τσίπρα για το προσφυγικό

Συναντήσεις Γκράντι με Παυλόπουλο και Τσίπρα για το προσφυγικό

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Φίλιπο Γκράντι είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το προσφυγικό. Εξήρε τον ρόλο της Ελλάδας για την καλή υποδοχή και φιλοξενία των προσφύγων, τη στιγμή που άλλα κράτη της Ευρώπης κλείνουν τα σύνορά τους.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στη συμβολή των Ηνωμένων Εθνών στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα και όχι μόνο και στην εφαρμογή της συμφωνίας ς την οποία χαρακτήρισε την πιο ασφαλή, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα.

«Δώσαμε ηχηρή απάντηση σε όσα κράτη εκτός και εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης αμφισβητούν το πόσοι και μετανάστες βρίσκονται στην Ελλάδα δικαιολογώντας από μεριά τους απαράδεκτες τακτικές και ενεργοποιώντας φοβικά σύνδρομα» τόνισε με αφορμή την ολοκλήρωση της προκαταγραφής προσφύγων και μεταναστών στη χώρα».

Από τη μεριά του ο κ. Γκράντι δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται για δεύτερη φορά της Ύπατης Αρμοστείας σε μια χώρα και αυτό αποδεικνύει τη σημασία που αποδίδει η αλλά και την υποστήριξη στον ελληνικό λαό, τους θεσμούς και την κυβέρνηση της Ελλάδας. Πρόσθεσε ότι «σε μια ήπειρο, σε έναν κόσμο που αποδείχτηκε κλειστός ως και εχθρικός έναντι των προσφύγων, η Ελλάδα έδωσε το παράδειγμα της ς».

Ο κ. χαρακτήρισε τον ρόλο των Ηνωμένων Εθνών κρίσιμο και τόνισε πως η συνεργασία Ύπατης Αρμοστείας και κυβέρνησης θα βελτιωθεί και θα γίνει πιο αποτελεσματική. Αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψή του τον επόμενο μήνα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη όπου θα προσπαθήσει να αναδείξει το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης. Επίσης, επισήμανε πόσο σημαντικό είναι να βρεθεί μια μόνιμη λύση όχι στο προσφυγικό αλλά στον πόλεμο της Συρίας.

Ο κ. Γκράντι ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για την έως τώρα στάση της Ελλάδας στο Προσφυγικό και είπε ότι και η Ιταλία έχει βοηθήσει τους πρόσφυγες και έτσι και οι δυο χώρες δείχνουν στην υιπη Ευρώπη την .

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση