Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Συνάντηση υπουργού Τουρισμού -πρόεδρου και διευθύνουσας συμβούλου του WTTC
Συνάντηση υπουργού Τουρισμού  -πρόεδρου και διευθύνουσας συμβούλου του WTTC

Συνάντηση υπουργού Τουρισμού -πρόεδρου και διευθύνουσας συμβούλου του WTTC

Για την καταλυτική συμβολή του τουρισμού στην ελληνική , αντιπροσωπεύοντας το 19,7%  και 35 δισ. το 2017

 Η υπουργός Τουρισμού Έλενα συναντήθηκε με την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού WTTC,  Gloria Guevara Manzo.  Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η  καταλυτική συμβολή του ελληνικού τουρισμού στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας, ως αποτέλεσμα των  υψηλών ρυθμών τουριστικής ανάπτυξης που επιτεύχθηκαν την τελευταία τετραετία, όπως επίσης και για τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης  Γιώργος Τζιάλλας.

Η υπουργός Τουρισμού και η πρόεδρος του WTTC  συζήτησαν για την αποτελεσματικότητα της εθνικής τουριστικής πολιτικής που υλοποιείται από το 2015 και έχει οδηγήσει στις  υψηλότερες τουριστικές επιδόσεις όλων των εποχών, στις οποίες η κα Guevara έχει επανειλημμένως αναφερθεί σε τοποθετήσεις της, και επιβεβαιώνονται από τα πρόσφατα  στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού.

H κα Guevara παρουσίασε στην υπουργό Τουρισμού τα στοιχεία του WTTC για το 2017 που αποδεικνύουν το μεγάλο τουριστικό άλμα της Ελλάδας, και σύμφωνα με τα οποία:

 

  • Ο τομέας των ταξιδίων και του τουρισμού συνεισέφερεσυνολικά το 19,7% του ΑΕΠ της χώρας και αντιστοιχούσε σε 35 δισ. στην ελληνική
  • Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η ετήσια αύξηση 6% που επιτεύχθηκε το 2017 στην συνολική συμβολή του τομέα των ταξιδίων και του τουρισμού στην ελληνική οικονομία, που ήταν πολύ υψηλότερη των ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας,  και σχεδόν διπλάσια του παγκόσμιου  μέσου όρου (ο τομέας των ταξιδίων και  του τουρισμού συνέβαλε στο 10,4% της παγκόσμιας οικονομίας το 2017)
  • Οι ταξιδιωτικές δαπάνες των ξένων επισκεπτών έφτασαν τα 17,1 δις. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 28,4% των συνολικών εξαγωγών.
  • Ο τομέας των ταξιδίων και του τουρισμού αφορά συνολικά σε 935.000 και αντιστοιχεί στο 24,8% της συνολικής απασχόλησης. Αναμένεται να δημιουργήσει περίπου  000 νέες στην Ελλάδα την επόμενη δεκαετία.

Επίσης η κα και η κα Guevara διερεύνησαν τις δυνατότητες  για τη στενότερη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και του WTTC σε πεδία  όπως οι τουριστικές και τα στατιστικά στοιχεία του κλάδου, και  συζήτησαν για την ισχυρή δυναμική ανάπτυξης σε επιμέρους κλάδους όπως ο επαγγελματικός τουρισμός και τα συνέδρια.

 

Επιπλέον συζήτησαν για την συμμετοχή της Ελλάδας με στόχο την παρουσίαση της εθνικής τουριστικής πολιτικής και των βέλτιστων πρακτικών της χώρας στον τουρισμό, σε επερχόμενες εκδηλώσεις του WTTC.

Η κα Guevara προσκάλεσε την υπουργό να συμμετάσχει σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις  του  WTTC κατά την Διεθνή Τουριστική Έκθεση WTM του Λονδίνου το Νοέμβριο του 2018, όπως επίσης και στην Παγκόσμια Σύνοδο του WTTC στη Σεβίλλη της Ισπανίας, τον Απρίλιο του 2019.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση