Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Συνάντηση υπουργού Τουρισμού- γ.γ. ΟΟΣΑ στο Παρίσι
Συνάντηση υπουργού Τουρισμού- γ.γ.  ΟΟΣΑ στο Παρίσι

Συνάντηση υπουργού Τουρισμού- γ.γ. ΟΟΣΑ στο Παρίσι

 Για την ενδυνάμωση της συνεργασίας Ελλάδας- ΟΟΣΑ στον τουρισμό

 

Με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ  Angel Gurría συναντήθηκε η υπουργός Τουρισμού  Έλενα Κουντουρά και συζήτησαν για την ενδυνάμωση της συνεργασίας της Ελλάδας με τον ΟΟΣΑ στον τουρισμό.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Οργανισμού στο Παρίσι,   συμμετείχε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης  Γιώργος Τζιάλλας. Παρέστησαν  επίσης ο  Βαγγέλης Παπαχρήστoς, αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι και η προϊσταμένη του ΕΟΤ ς, Δήμητρα Βοζίκη.

Ο κ. Gurría συνεχάρη την υπουργό για την επίτευξη των υψηλών τουριστικών επιδόσεων της Ελλάδας την προηγούμενη τριετία και ιδιαίτερα για την εντυπωσιακή άνοδο του ελληνικού τουρισμού το . Επικρότησε την αποτελεσματικότητα της τουριστικής ς που υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού, με έμφαση στη βιώσιμη τουριστική και στην επίτευξη του  στόχου για τουρισμό  365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα.

Η υπουργός ενημέρωσε τον γ.γ. του ΟΟΣΑ για τις αναπτυξιακές στρατηγικές προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού στον ελληνικό τουρισμό, στη νέα εποχή που έχει εισέλθει η Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και στη βάση του εθνικού σχεδίου για την και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Η κ. Κουντουρά και ο κ. Gurria επισήμαναν την αξία του τουρισμού, ως ισχυρή κινητήρια δύναμη για την οικονομική και κοινωνική ευημερία, και τον καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια.  Δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και του Οργανισμού, σε επίπεδο τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, ώστε  να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη στις τοπικές  οικονομίες και συνολικά στην ελληνική κοινωνία από την υψηλή .

Συζήτησαν ακόμη για την συνεδρίαση της Επιτροπής του ΟΟΣΑ για την Περιφερειακή Ανάπτυξη η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Μάρτιο του 2019 και όπου ο τουρισμός θα έχει δυναμική παρουσία και εκπροσώπηση.

Νωρίτερα η υπουργός και ο γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης  συναντήθηκαν με τη διευθύντρια του ΟΟΣΑ  Lamia Kamal-Chaoui  και τον επικεφαλής Τουρισμού του ΟΟΣΑ  Alain Dupeyras  για επιμέρους  θέματα τουριστικής συνεργασίας, εν όψει της 102ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ τον Οκτώβριο στο Παρίσι, όπου την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο κ. Τζιάλλας.

Ξεκινάει η εκπόνηση ΣΜΠΕ του νέου Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό

Υπογράφηκε, σήμερα, από τη Γενική Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ειρήνη Κλαμπατσέα, η σύμβαση ανάθεσης για την εκπόνηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του νέου Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου (ΕΧΠ) για τον Τουρισμό.

Σκοπός της ΣΜΠΕ είναι ο εντοπισμός, η περιγραφή και η εκτίμηση των επιπτώσεων που θα έχει στο η εφαρμογή του νέου ΕΧΠ.

Σε συνδυασμό με τη σύμβαση ανάθεσης της μελέτης για το νέο ΕΧΠ για τον Τουρισμό, που υπεγράφη από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, στα του περασμένου Μαΐου, ολοκληρώνεται η διαδικασία θέσπισης του νέου χωροταξικού πλαισίου.

Η εκπόνηση ξεκινάει άμεσα και θα ολοκληρωθεί με την κατάρτιση του σχετικού σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης μέσα από έναν ουσιαστικό και διευρυμένο διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους .

Επιδίωξη είναι να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας της χώρας, καθώς και όλων των φορέων του κλάδου του Τουρισμού.

Το νέο πλαίσιο επιδιώκει να διαμορφώσει ένα πρότυπο χωρικής οργάνωσης του κλάδου, που θα ενσωματώνει κατευθύνσεις για την , λαμβάνοντας υπόψη τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τις ανάγκες των διαφορετικών περιοχών της χώρας.

Στόχος είναι να προωθηθεί και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και ο εμπλουτισμός του εθνικού τουριστικού προϊόντος, στη βάση της διατήρησης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται, παράλληλα, αντίστοιχες διαδικασίες ανάθεσης για την εκπόνηση μελέτης σχετικά με το ΕΧΠ για τις Ορυκτές Πρώτες Ύλες, καθώς και τη ΣΜΠΕ. Θα ακολουθήσει η αναθεώρηση των υπολοίπων ΕΧΠ, που αφορούν στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Βιομηχανίας, Υδατοκαλλιεργειών και Καταστημάτων Κράτησης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση