Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Συνάντηση υπουργού Ναυτιλίας με το προεδρείο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών
Συνάντηση υπουργού Ναυτιλίας με το προεδρείο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών

Συνάντηση υπουργού Ναυτιλίας με το προεδρείο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών

Συνάντηση  με το προεδρείο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών είχε σήμερα (27/9/2018), ο υπουργός  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης , οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ζήτησαν από τον υπουργό τη λήψη των κατάλληλων μέτρων για τη διευκόλυνση της μετακίνησής τους  με την ακτοπλοΐα, με δεδομένο ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι από δύσκολη έως αδύνατη η πρόσβασή τους στα θαλάσσια μέσα μεταφοράς και η μετακίνησή τους από και προς τη νησιωτική χώρα.

Ως τα σημαντικότερα προβλήματα, ανέφεραν την απουσία των κατάλληλων μέσων και υποδομών για την εξυπηρέτηση των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες, όπως  ανελκυστήρες, ειδικές ράμπες, προσβάσιμες καμπίνες , υγιεινής κ.ά.

Ο υπουργός, κατανοώντας και αναγνωρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους, διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο  θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που ετέθησαν.

Ο  Φώτης Κουβέλης, ανακοίνωσε παράλληλα στους εκπροσώπους του Συλλόγου ότι το Υπουργείο  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αποδέχεται το αίτημα να θέσει υπό την αιγίδα του  την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος στις 8 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης  στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραπληγικοί.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει μία σημαντική  συναυλία κλασικής μουσικής με τη ρωσική Κρατική Ορχήστρα  Εγχόρδων της Φιλαρμονικής της Μόσχας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση