Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Συνάντηση υπουργού Εσωτερικών- συλλόγων και κατοίκων στο Μάτι και το Νέο Βουτζά
Συνάντηση υπουργού Εσωτερικών- συλλόγων και κατοίκων στο Μάτι και το Νέο Βουτζά

Συνάντηση υπουργού Εσωτερικών- συλλόγων και κατοίκων στο Μάτι και το Νέο Βουτζά

Συνάντηση με συντονιστικές επιτροπές συλλόγων κι κτοίκων που επλήγησαν από τις φονικές στο Μάτι και το Νέο Βουτζά, πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών .

Οι εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών ενημέρωσαν τον υπουργό για την πορεία των αποζημιώσεων και των οικονομικών ενισχύσεων, εντός του πλαισίου της δέσμης έκτακτων μέτρων στήριξης στους που ανακοίνωσε πρόσφατα η Κυβέρνηση και του έθεσαν μια σειρά από αιτήματα, προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα και οι ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει στις πληγείσες περιοχές.

Ενδεικτικά, επεσήμαναν στον κ. Σκουρλέτη θέματα διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου Μαραθώνα, την ανάγκη απλοποίηση των διαδικασιών για την καταβολή των προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία επιδομάτων και τη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας, της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στο θέμα του καθαρισμού των πληγεισών περιοχών, της υλοτόμησης, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων και των απορριμμάτων (κλαδιά, καύσιμη ύλη, οικοσκευές κ.λπ.), στην αναβάθμιση των υποδομών πυρασφάλειας, καθώς και στην αποκατάσταση της σήμανσης και του οδοφωτισμού του οδικού δικτύου.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της ασφάλειας των κατοίκων και της προστασίας των περιουσιών τους και η ανάγκη παρουσίας κινητής ιατρικής μονάδας, προκειμένου να πραγματοποιούνται προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Κατοίκων του Νέου Βουτζά, ζήτησε τη μεταβολή των διοικητικών ορίων, με υπαγωγή του οικισμού του Νέου Βουτζά σε έναν Δήμο και όχι σε δύο, όπως ισχύει σήμερα.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέπτυξε εκτενώς τη δέσμη μέτρων που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, για την άμεση αρωγή των πληγέντων και την τάχιστη αποκατάσταση των υλικών ζημιών, τα οποία προστίθενται σε όσα ήδη προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία για αυτό το σκοπό και αναφέρθηκε στις αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών, για την οικονομική ενίσχυση ύψους 2,8 εκατ. ευρώ και την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στους Δήμους Μαραθώνα, Μεγαρέων και Ραφήνας-Πικερμίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από τις .

Διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των κατοίκων ότι θα εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματα που υποβλήθηκαν και δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εντός των αρμοδιοτήτων του, για την επίλυση των ζητημάτων που τέθηκαν, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρχει διαρκής με εκπροσώπους και από τους δύο οικισμούς.

Τρεις χιλιάδες τετρακόσιες εξήντα  αιτήσεις πυρόπληκτων για το επίδομα  Σε 641 πολίτες και 31 επιχειρήσεις έχει ήδη καταβληθεί 

Το ωράριο λειτουργίας των Κέντρων Υποδοχής Αιτήσεων για τις επόμενες ημέρες

Κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα, συνεχίστηκε και χθες, Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018, η διαδικασία αιτήσεων, για τη χορήγηση της έκτακτης ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου στην Περιφέρεια Αττικής.

Μετά και τη χθεσινή δέκατη  ημέρα της σχετικής διαδικασίας, κατατέθηκαν Τρεις χιλιάδες τετρακόσιες εξήντα (3.460) συνολικά αιτήσεις.

Από τις 3.460 αιτήσεις, οι 1.222 κατατέθηκαν στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, οι 1.322 στον Δήμο Μαραθώνα, οι 550 στον Δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 366 στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι διαδικασίες ελέγχου των αιτήσεων, με μέχρι χθες, Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018, να έχει  καταβληθεί το επίδομα των 5.000 ευρώ σε 641 πολίτες κι εκείνο των 8.000 ευρώ σε 31 επιχειρήσεις.

Αναλυτικά τα ποσά που έχουν καταβληθεί είναι 2.831.000 ευρώ προς  δικαιούχους πολίτες και 200.000 προς  επιχειρήσεις.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοινώνει το ωράριο λειτουργίας των τεσσάρων Κέντρων Υποδοχής Αιτήσεων για τις επόμενες ημέρες:

Σάββατο 11/8: 09.00-17.00

Κυριακή 12/8: 09.00-17.00

Δευτέρα 13/8: 08.00-20.00

Τρίτη 14/8: 08.00-15.00

Τετάρτη 15/8: Κλειστά

Πέμπτη 16/8: 08.00-20.00

Παρασκευή 17/8: 08.00-20.00

Σάββατο 18/8: 09.00-17.00

Κυριακή 19/8: 09.00-17.00

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις των πυρόπληκτων θα υποβάλλονται μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2018 στις εξής διευθύνσεις:

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση