Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Συνάντηση υφυπουργού Μ. Χρυσοβελώνη με εκπροσώπους γυναικείων ΚΟΙΝΣΕΠ
Συνάντηση υφυπουργού  Μ. Χρυσοβελώνη με εκπροσώπους γυναικείων ΚΟΙΝΣΕΠ

Συνάντηση υφυπουργού Μ. Χρυσοβελώνη με εκπροσώπους γυναικείων ΚΟΙΝΣΕΠ

Συνεργσί με την πρόεδρο ΕΚΔΔΑ Ιφ. Καμτσίδου

Πραγματοποιήθηκε χθες (27/11) στο Υπουργείο Εσωτερικών της υφυπουργού  Μ. Χρυσοβελώνη με εκπροσώπους γυναικείων Κοινωνικών και Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ), εγκαινιάζοντας έναν κύκλο τακτικών επαφών με γυναίκες εργαζόμενες/επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Κοινωνικής Οικονομίας.
Η έγινε προκειμένου να συζητηθούν προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιδιαίτερος αυτός κλάδος της γυναικείας ς, αλλά και προτάσεις, στην κατεύθυνση άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού, καταπολέμησης της ς των γυναικών, αλλά και ενίσχυσης της παραγωγικότητας και της διαμόρφωσης μιας οικονομίας κλίμακος χωρίς μεσάζοντες, με πρόσθετο οικονομικό, παραγωγικό, κοινωνικό και τοπικό όφελος.

Οι συνεταιριζόμενες γυναίκες έθεσαν μεταξύ άλλων θέματα όπως :

– δυσκολίες έως και αδυναμίες στην χρηματοδότηση επαγγελματικών σχεδίων από τράπεζες,

– έλλειψη επιχειρηματικής στέγης προβολής (π.χ μόνιμων εκθετηρίων) που θα μπορούσε να υπάρχει με παραχωρήσεις αναξιοποίητων ακινήτων του Δημοσίου και ειδικότερα, των Υπουργείων και των ΟΤΑ,

– έλλειψη κατανόησης από την πλευρά των υπαλλήλων των εφοριών, του εξειδικευμένου πλαισίου των ΚΟΙΝΣΕΠ,

– απουσία κρατικού συστήματος πιστοποίησης προϊόντων,

– απουσία κέντρων δικτύωσης, ενημέρωσης, στήριξης, εκπόνησης μελετών βιωσιμότητας, σε όλη τη χώρα σε αντιστοιχία, για παράδειγμα με τα ,

– πρότειναν τη δημιουργία Ταμείου Οικιακής Οικονομίας κ.λπ.

Η υφυπουργός, δεσμεύτηκε να αξιοποιηθούν όλες οι προτάσεις των εκπροσώπων των ΚΟΙΝΣΕΠ, να δημιουργηθεί δίκτυο συνεργασίας με αρμόδια Υπουργεία που ήδη έχουν σε εξέλιξη συναφείς πολιτικές και προγράμματα, να διατηρηθεί μόνιμη συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΓΓΙΦ με τις Κοινωνικές και Συνεταιριστικές Οργανώσεις και να στηριχθεί η όλη προσπάθειά τους σε συνεργασία με τους Δήμους της χώρας.

«Θέλουμε να πετύχει η συνεργασία μας. Θέλουμε να συνδράμουμε πρακτικά στην προσπάθεια σας», είπε η  Μ. Χρυσοβελώνη.

Στην συνάντηση συμμετείχε η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα ,η οποία αναφέρθηκε στην συντελεσμένη δραστηριότητα της ΓΓΙΦ για την υποστήριξη της γυναικείας ς και των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Συνάντηση με πρόεδρο του ΕΚΔΔΑ
(Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης)

Αργότερα την ίδια ημέρα (27/11) η υφ  Μ. Χρυσοβελώνη πραγματοποίησε συνάντηση με την πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης  Ιφ. Καμτσίδου.

Συμφωνήθηκε η διερεύνηση συνεργασίας, προκειμένου το ΕΚΔΔΑ να αναλάβει εκπαιδευτικές ημερίδες που θα χρειαστούν για την εμπέδωση των προβλέψεων του νομοσχεδίου για την Ισότητα των Φύλων που εισάγεται τις επόμενες ημέρες για συζήτηση και ψήφιση στην .

Ωστόσο, συμφωνήθηκε η διοργάνωση ειδικού σεμιναρίου για στελέχη των Οικονομικών Εφοριών με αντικείμενο την Κοινωνική Οικονομία.

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση