Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Συνάντηση υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη με επικεφαλής μεγάλων Ληξιαρχείων της χώρας
Συνάντηση υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη με επικεφαλής μεγάλων Ληξιαρχείων της χώρας

Συνάντηση υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη με επικεφαλής μεγάλων Ληξιαρχείων της χώρας

Με εκπροσώπους από τα μεγαλύτερα ληξιαρχεία της χώρας συναντήθηκε σήμερα η υφυπουργός Εσωτερικών  Μ. Χρυσοβελώνη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών και εκτός της υφυπουργού και των ληξίαρχων, συμμετείχαν σε αυτήν αρμόδιοι παράγοντες από τις σχετικές διευθύνσεις του Υπουργείου.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων με στελέχη των δήμων που έχουν την ευθύνη και διαχειρίζονται τα γραφεία ληξιαρχείων και δημοτολογίων, εκείνες και εκείνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά τις ανάγκες των πολιτών και που ξέρουν τα προβλήματα.

Τονίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται τέτοιου είδους συνάντηση με τα συγκεκριμένα στελέχη.

Οι απόψεις τους καταγράφηκαν και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αποστείλουν πρόσθετες προτάσεις, ώστε η ομάδα εργασίας που ήδη έχει συγκροτηθεί με πρωτοβουλία της υφυπουργού, να τις επεξεργαστεί.

Το επόμενο βήμα θα είναι η παρουσίαση μίας πρότασης νομοθετικής παρέμβασης που θα επιλύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες δημοτικές υπηρεσίες και η εξυπηρέτηση των πολιτών σε καθημερινές τους ανάγκες, όπως: οι γεννήσεις, οι γάμοι, οι θάνατοι των οικείων τους, η επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Τελικός, στόχος είναι η μετάβαση στην πλήρη ψηφιακή λειτουργία των ληξιαρχείων και των δημοτολογίων, ώστε οι πολίτες να μπορούν μόνοι τους να λαμβάνουν και να χρησιμοποιούν τα έγγραφα που τους ενδιαφέρουν από μία συσκευή (κινητό, υπολογιστής κλπ) με πρόσβαση στο σύστημα του υπάρχοντος ήδη «Μητρώου των Πολιτών» μέσω ίντερνετ.

Στην συνάντηση συμμετείχαν:
1. ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Δασκαλάκη, Δελλή, Καλφατζή, Φρανσέ, Μαυροφοράκης
2. ΕΙΔΙΚΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ:   Ξυλά-Παττακού, Μανούση
3. ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ:  Βασιλειάδης
4. ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ: Καράνταη
5. ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:  Κούσσα
6. ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ:  Γερασιμόπουλος
7. ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ:  Κακαβά.

Μετά το τέλος της συνάντησης η υφυπουργός δήλωσε: «Κάθε ημέρα που περνά μετά τον Αύγουστο του 2018 και την έξοδο από τα μνημόνια, οφείλουμε να επιστρέφουμε θετικό έργο στην κοινωνία, έναντι της εμπιστοσύνης που έδειξαν οι πολίτες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα τελευταία χρόνια.

Έχουμε καθήκον να ολοκληρώνουμε σχέδια και προγράμματα που δεν μπορούσαν να τεθούν σε εφαρμογή νωρίτερα εξαιτίας της επιτήρησης.

Με την βοήθεια των ληξίαρχων που συναντήσαμε σήμερα, των αρμόδιων στελεχών του Υπουργείου και της προϋπάρχουσας δουλειάς, όπως το « Πολιτών» , το επόμενο διάστημα θα καταθέσουμε νομοθετική παρέμβαση που θα δώσει τη δυνατότητα να μην υπάρχει καμία των πολιτών, αλλά και των εργαζόμενων, στα ληξιαρχεία και τα δημοτολόγια της χώρας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στη Ν.Ιωνία #κάδοςαπορριμμάτων - https://t.co/s4u6KJpi9Y -

  • Έκδοση διηγήματος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Δήμο Σκιάθου #ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ - https://t.co/h0rUxNP2uL -

  • Αλλάζει η Πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο #ΠλατείαΠανεπιστημίου - https://t.co/tlflENxplQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση