Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Συνάντηση υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη με εκπροσώπους της ΑΣΠΕ
Συνάντηση υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη με εκπροσώπους της  ΑΣΠΕ

Συνάντηση υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη με εκπροσώπους της ΑΣΠΕ

Με μέλη της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας συναντήθηκε την Τετάρτη 31|11 η υφυπουργός Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη, ύστερα από πρωτοβουλία της  Σ. Πράππα, μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΑΣΠΕ και προέδρου της Ένωσης Πολυτέκνων Μαγνησίας.

Οι εκπρόσωποι των πολύτεκνων οικογενειών, με αφορμή την συνάντηση, επανέφεραν ένα πάγιο αίτημά τους. Αφορά στην νομοθέτηση του δικαιώματος οι Δήμοι της χώρας να μπορούν να ασκούν επιδοματική πολιτική – σύμφωνα με την οικονομική τους δυνατότητα – για το 4ο παιδί κάθε οικογένειας της πόλης τους.

Όπως, αναφέρθηκε, η ΚΕΔΕ έχει από καιρό πάρει θετική απόφαση αναδοχής της αρμοδιότητας, σε περίπτωση που νομοθετηθεί από το Κράτος.

Η υφυπουργός διατύπωσε την άποψη ότι το αίτημα είναι δίκαιο, ενώ παρατήρησε ότι διευκολύνει το γεγονός ότι δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό η όποια δαπάνη θα προκύψει, αλλά τους προϋπολογισμούς των Δήμων.

Ωστόσο, ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΑΣΠΕ ότι την αρμοδιότητα έχει ο υπουργός Εσωτερικών  Αλ. Χαρίτσης, στον οποίο θα διαβιβάσει το αίτημα.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης: η γενική γραμματέας της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΣΠΕ, Δ. Αγγελή, καθώς και ο διευθυντής της ΑΣΠΕ, Χ. Παύλος.

Οι κ.κ. Μ. Χρυσοβελώνη και Σ. Πράπα

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι πρόστιμα στη Μαγνησία - https://t.co/jTZK3YwlS4 -

  • Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να κρατήσουμε την υπομονή και την ενότητά μας» - https://t.co/g4NuPmwY5R -

  • Νέο μηχάνημα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων παρέλαβε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου - https://t.co/6wjEv38LY8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση