Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ο Πρωθυπουργός είχε σήμερ συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ιώργο Σταθάκη. Στη συνάντηση ο Υπουργός ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό σχετικά με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου προτεραιος για την τα οποία έχουν κριθεί επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια.

Εγκρίθηκαν ήδη 61 κατεδαφίσεις, οι οποίες θα γίνουν μέσω της επέκτασης των συμβάσεων που προϋπάρχουν και που έχουν συναφθεί από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Ειδικότερα, θα σταλούν ειδοποιητήρια και θα ξεκινήσουν κατεδαφίσεις για:

27 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων για την περιοχή της ς που αφορούν κτίσματα τα οποία βρίσκονται εντός ρεμάτων.

21 μάντρες που εμποδίζουν την στις παραλίες στο Σαρωνικό, την Ανάβυσσο και το Πόρτο Ράφτη.

13 κατοικίες σε αναδασωτέες περιοχές σε Καπανδρίτι, Λαύριο, Πεντέλη. Πρόκειται για κατοικίες, τις οποίες ήδη οι ιδιοκτήτες τους έχουν παραδώσει στις αρμόδιες αρχές ώστε να προχωρήσει η κατεδάφιση.

Επίσης, το εξετάζει ενδελεχώς τις δικαστικές αποφάσεις αναφορικά με το επίμαχο οικόπεδο στο Μάτι, στο οποίο εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους 27 άνθρωποι που αναζητούσαν διαφυγή προς τη θάλασσα. Σκοπός είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία για τις αναγκαίες παρεμβάσεις και στο συγκεκριμένο οικόπεδο, στη βάση της πρόσφατης τροπολογίας του για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης.

Τέλος, η διαδικασία των κατεδαφίσεων παράνομων κτισμάτων θα συνεχιστεί τάχιστα το επόμενο διάστημα, με την προτεραιο να αφορά κατεδαφίσεις για 200 έως 300 κτίσματα, τα οποία έχουν κριθεί επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια.

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση