Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Συνάντηση της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος με τον Υπουργό Υγείας
Συνάντηση της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος με τον Υπουργό Υγείας

Συνάντηση της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος με τον Υπουργό Υγείας

 

 

Με πρωτοβουλία της υφυπουργού Παιδείας Ζέττα Μακρή, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022, της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Στη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Νίκος Αγγελέτος, ο αντιπρόεδρος Μακεδονίας Νέστωρας Νικολόπουλος, ο αντιπρόεδρος Πελοποννήσου Γιάννης και ο αντιπρόεδρος Ηπείρου και Ιονίων Νήσων Δημήτρης Σπύρου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα. Ο υπουργός γνώριζε τα θέματα,  τα οποία έχει θέσει η Ένωση Λειτουργών για τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Μάλιστα στο αίτημα της Ένωσης για δημιουργία και χρήση ψυκτικών θαλάμων από τα Γραφεία Κηδειών, σε μέρος και υπό τις προϋποθέσεις που η Πολιτεία θα θεσπίσει, ο υπουργός ήταν εξαιρετικά θετικός, καθώς ας μην ξεχνάμε ότι ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στους νεκρούς είναι στοιχείο του πολιτισμού μας, ζήτημα αξιοπρέπειας, σεβασμού αλλά ταυτόχρονα κι εναρμόνισης με τις ισχύουσες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Η Ένωση έχει ετοιμάσει και σχετικό Νόμου για τους ψυκτικούς θαλάμους, με τον υπουργό να εκφράζει τη θετική του βούληση να προχωρήσει το αίτημα της Ένωσης, λαμβάνοντας υπόψιν  το κατάλληλο το νομικό πλαίσιο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #πνιγμός Βρετανού στην Σκιάθο #Βρετανός #πνιγμός #Σκιάθος - https://t.co/7PldgT3KQs -

  • “Η Πεποικιλμένη» του Παπαδιαμάντη” #ΗΠεποικιλμένη - https://t.co/OhY3CWCKPH -

  • Στήριξη των πληγέντων από το πλημμυρικό φαινόμενο στον Βόλο #πλημμυρικόφαινόμενο - https://t.co/di5QYJT3x6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση