Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Συνάντηση συντονιστών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με τον υπουργό Εσωτερικών
Συνάντηση συντονιστών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με τον υπουργό Εσωτερικών

Συνάντηση συντονιστών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με τον υπουργό Εσωτερικών

Στην Αθήνα βρέθηκε τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 ο συντονιστής ικόλαος Ντίτορας, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Αλέξη Χαρίτση για με τους συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας. Παρευρέθησαν επίσης, ο γενικός του Υπουργείου καθώς και στελέχη του Υπουργείου.

Κατά τη διάρκεια της ς ς, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό , έγινε εκτενής από τους Συντονιστές των ειδικών θεμάτων που αντιμετωπίζει κάθε μία από τις επτά Αποκεντρωμένες, όσον αφορά στη διεκπεραίωση των κρατικών υποθέσεων της γεωγραφικής της επικράτειας.

Κατά κύριο λόγο, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στο θεσμό των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και ειδικότερα θέματα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης και ενίσχυσης της λειτουργίας τους, με επίσπευση των διαδικασιών στελέχωσης των υπηρεσιών τους, και στόχο την αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των αρμοδιοτήτων τους, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, της βιώσιμης ς και της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκαν από κοινού, ενέργειες οι οποίες ταχύτατα θα δρομολογηθούν από τις υπηρεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων ώστε να προχωρήσει η άμεση έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων και να τεθούν σε ισχύ οι Οργανισμοί Εσωτερικής Λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και της αποτελεσματικότητας της δομής τους.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η ολοκλήρωση της ένταξής τους ως φορείς υποδοχής στο πρόγραμμα της κινητικότητας.

Περαιτέρω, διευκρινίστηκαν ζητήματα σχετικά με την άμεση ολοκλήρωση των μετατάξεων προσωπικού, με προκήρυξη των Αποκεντρωμένων.

Ιδιαίτερης σημασίας κρίθηκε από τον υπουργό  και συζητήθηκε για άμεσες ενέργειες, το ζήτημα που αφορά στην ενίσχυση της ταμειακής δυνατότητας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, καθώς επίσης και η δημιουργία υπηρεσιακής μονάδας στους νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Λειτουργίας για τη διαχείριση και υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών , τονίζοντας τη βούλησή του να στηρίξει και να ενισχύσει το θεσμό των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και τους τομείς αρμοδιότητας που τους έχουν απονεμηθεί, αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης συγκρότησης και λειτουργίας του προβλεπόμενου Συντονιστικού Συμβουλίου των Αποκεντρωμένων, υπό την προεδρία του.

Την Τετάρτη 26/9, ο συντονιστής Νικόλαος Ντίτορας,θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη κατόπιν πρόσκλησής του προς τους συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, με σκοπό τη συζήτηση θεμάτων συνς για την ενίσχυση του θεσμού, ενώ την ίδια ημέρα οι συντονιστές είναι προσκεκλημένοι σε συνάντηση, με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση