Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Συνάντηση Κορυφής στη Νέα Υόρκη για την Ελληνική Οικονομία και τις Επενδύσεις
Συνάντηση Κορυφής στη Νέα Υόρκη για την Ελληνική Οικονομία και τις Επενδύσεις

Συνάντηση Κορυφής στη Νέα Υόρκη για την Ελληνική Οικονομία και τις Επενδύσεις

Η σωστή πληροφόρηση των επενδυτικών κι επιχειρημτικών κύκλων συντελεί στην αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδος διεθνώς και στην προσέλκυση επενδύσεων που είναι απαραίτητες για την επανεκκίνηση της ς.

Στο πλαίσιο αυτό, το εξαιρετικά σημαντικό για την Ελληνική Οικονομία “Annual Capital Link Invest in Greece Forum” άνοιξε
τις πόρτες του για 18η χρονιά, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη συγκεντρώνοντας εξέχουσες προσωπικότητες του επιχειρηματικού και επενδυτικού κόσμου και φέρνοντας σ' επαφή πλήθος διεθνών επιχειρηματιών, επενδυτών, τραπεζικών στελεχών, τεχνοκρατών και πολιτικών αξιωματούχων.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η Capital Link με το έντονα διεθνοποιημένο προφίλ και τις υψηλού επιπέδου επαφές της, έδωσε στους εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβέρνησης και στους Έλληνες επιχειρηματίες, τη δυνατότητα επικοινωνίας με αξιωματούχους της νέας Αμερικάνικης Κυβέρνησης. Θα πρέπει μάλιστα να τονιστεί το γεγονός ότι ως ένδειξη της υποστήριξης της Αμερικανικής Κυβέρνησης στην Ελλάδα, στο Συνέδριο συμμετείχε ο Senior Desk Officer του Αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου κ. RyanBarnes, για την ενίσχυση των διμερών Οικονομικών & Εμπορικών σχέσεων μεταξύ των 2 χωρών.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, επτά διεθνείς επενδυτικές τράπεζες (Citi, Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, UBS) την Ελληνική επενδυτική τράπεζα Axia Ventures Group και την EY.

Το Συνέδριο έχει γίνει θεσμός, διοργανώνεται κάθε χρόνο ανεξαρτήτως των πολιτικών αλλαγών και οικονομικών συνθηκών της Ελλάδος και έχει καθιερωθεί σαν την κύρια πλατφόρμα μέσω της οποίας οι Αμερικανοί επενδυτές ενημερώνονται για το εκάστοτε κυβερνητικό πρόγραμμα για την καθώς και για οικονομικές, επενδυτικές και επιχειρηματικές προοπτικές, ενώ φέτος είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για την Ελλάδα από:
• 85 υψηλού επιπέδου ομιλητές που απευθυνθήκαν σε
• 1300 άτομα που παρακολούθησαν το Συνέδριο
• 150 κατ ιδίαν συναντήσεις για τις εισηγμένες και μη εταιρίες
• Ξεχωριστές συναντήσεις για τους Οικονομικούς Υπουργούς της Κυβέρνησης με ξένα funds που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα
• Ξεχωριστές συναντήσεις για την Υπουργό Τουρισμού που αναφέρονται κάτωθι αναλυτικά
• Παράλληλα όλοι οι Σύνεδροι είχαν την ευκαιρία επαφών και δικτύωσης στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του Συνεδρίου

Κατά γενική ομολογία ήταν και πάλι ένα Who-Is-Who της Wall Street.
Από το 1995, η Capital Link προσπαθεί με συνέπεια και να αυξήσει το κύρος της Ελλάδας μεταξύ της παγκόσμιας οικονομικής, επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας και να αναπτύξει στενότερους επιχειρηματικούς δεσμούς ανάμεσα στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Φέτος, το Συνέδριο παρουσίασε τις εξελίξεις στο χώρο της οικονομίας καθώς και το κυβερνητικό πρόγραμμα για την οικονομία και τις επενδύσεις. Επίσης παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις και προοπτικές σε συγκεκριμένους τομείς, όπως τα κρατικά και εταιρικά ομόλογα, η ενέργεια, οι υποδομές, τα ακίνητα, ο τουρισμός, οι τράπεζες, η διαχείριση των κόκκινων δανείων και η παγκόσμια ναυτιλία. Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα θέματα ήταν και το πως οι ξένοι επενδυτές βλέπουν σήμερα την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό, πάνελ στο οποίο συμμετείχαν κορυφαίοι επενδυτές
με σημαντική ήδη παρουσία στην Ελλάδα.

Ο κ. Νικόλαος Μπορνόζης, Πρόεδρος της Capital Link, υπογράμμισε τη σημασία αυτού του Συνεδρίου που προβάλλει την Ελλάδα στην παγκόσμια επενδυτική, οικονομική και επιχειρηματική κοινότητα. Τόνισε ότι αυτό είναι ένα διεθνές φόρουμ για την Ελλάδα, που παρέχει την οπτική γωνία όλων των σημαντικών Ελληνικών και διεθνών φορέων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. Ανέφερε ότι μετά από χρόνια ύφεσης και επώδυνων αλλά αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, η Ελλάδα φαίνεται να είναι έτοιμη να μπει και πάλι σε φάση ς από το 2017. Η προσέλκυση περισσότερων ξένων επενδύσεων είναι ένας κρίσιμος παράγοντας που μπορεί να στηρίξει και να επιταχύνει μια τέτοια ανάκαμψη. Για το σκοπό αυτό, είναι σημαντικό να διατηρηθεί η αναδιάρθρωση της οικονομίας, οι μεταρρυθμίσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις που η διεθνής επενδυτική κοινότητα περιμένει και θεωρεί αναγκαίες έτσι ώστε να συνεχίσει και να μεγαλώσει την δραστηριο της στην Ελλάδα. Τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που η Ελλάδα προσφέρει στους επενδυτές αναμένεται να είναι ακόμη πιο ελκυστικά όταν η χώρα ξαναμπεί σε μια νέα τροχιά ς και ς.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση