Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Συνάντηση εργασίας αντιπεριφερειαρχών και εντεταλμένων συμβούλων τουρισμού των ελληνικών Περιφερειών
Συνάντηση εργασίας αντιπεριφερειαρχών και εντεταλμένων συμβούλων τουρισμού των ελληνικών Περιφερειών

Συνάντηση εργασίας αντιπεριφερειαρχών και εντεταλμένων συμβούλων τουρισμού των ελληνικών Περιφερειών

 

 

 

Τη διαπεριφερειακή στα θέματα τουρισμού και το σχεδιασμό κοινών δράσεων συζήτησαν οι αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Τουρισμού των Περιφερειών της χώρας στη συνάντηση τους που πραγματοποιήθηκε στη στις 8 – 9 και 10 Απριλίου  με Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της εταιρείας τουρισμού.

 

Ήταν η δεύτερη συνάντηση αντιπεριφερειαρχών και εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων τουρισμού στην οποία την Θεσσαλίας εκπροσώπησε η εντεταλμένη σύμβουλος τουρισμού Γεωργία Κόκκαλη Κουβέλη και οι εργασίες της ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

 

Όλοι οι εκπρόσωποι των Περιφερειών παρουσίασαν τις επιμέρους σχεδιαζόμενες δράσεις τους και αναζητήθηκε τρόπος για να προωθηθούν μελλοντικές διαπεριφερειακές συνεργασίες, ώστε να αναδειχθεί το τουριστικό προϊόν σε πραγματικό μοχλό ανάπτυξης για την κάθε ανάλογα με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της.

 

Στην συνάντηση οι εκπρόσωποι των Περιφερειών της χώρας συζήτησαν θέματα που αφορούν διοικητικές, γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες καθώς και νομοθετικά κενά που η επίλυση τους θα βοηθήσει την εύρυθμη λειτουργία τους. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι συντονισμένες ενέργειες για την βελτίωση του θεσμικού πλαισίου του Καλλικρατικού νόμου που αφορά στην τουριστική και την αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη διαπεριφερειακών δράσεων Τουριστικής ανάπτυξης και προβολής όμορων και όχι μόνο Περιφερειών (π.χ. Fam trips online marketing road show σε επιλεγμένες αγορές κ..) καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

Απόφαση όλων των Περιφερειών είναι η διαβίβαση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από την δεύτερη συνάντηση αντιπεριφερειαρχών και εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων Τουρισμού στην προκειμένου να υπάρξει θεσμική διεκδίκηση για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί.

 

Η κα Κόκκαλη τόνισε την μεγάλη σημασία των συναντήσεων αυτών έτσι ώστε μέσα από αυτές να αναπτυχθούν από κοινού συνέργειες για να δημιουργηθεί ένα συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην λήψη αποφάσεων σχετικά με το Τουρισμό της χώρας, με στόχο όχι μόνο την μέτρηση των αφίξεων και των αριθμών αλλά και την ανταποδοτικότητα τους στην των προορισμών.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (2)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού Βόλου ζητά ο #ΣΒΘΣΕ #ΣΒΘΣΕ - https://t.co/jcBCxSRRTd -

  • Δικογραφία για ηλεκτρονική απάτη #ηλεκτρονικήαπάτη - https://t.co/Ry6FRO09mK -

  • Ελευθερία των ΜΜΕ και πολυφωνία: Ξεκινάει πρόγραμμα παρακολούθησης της ιδιοκτησίας των μέσων ενημέρωσης… - https://t.co/TERC85BOdv -

"Αλιεύοντας" την είδηση