Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων για θέματα Γυναικών και Ισότητας Φύλων
Συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων  για θέματα Γυναικών και Ισότητας Φύλων

Συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων για θέματα Γυναικών και Ισότητας Φύλων

Συναντήσεις πραγματοποίησε σήμερα η υφυπουργός Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη με εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν αρμοδιότητα στα ζητήματα ισότητας φύλων και γυναικών.

Η υφυπουργός ενημέρωσε για το Νομοσχέδιο του ΥΠ.ΕΣ. που πρόκειται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα, το οποίο θα αφορά στην αντιμετώπιση ζητημάτων ισότητας των φύλων.

Ζήτησε να υπάρξει συνεργασία, «ανοικτή γραμμή» και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, προκειμένου τυχόν πρόσθετες προτάσεις να ενταχθούν στο τελικό κείμενο.

Άλλωστε, σε όλες τις συναντήσεις μέχρι αυτή την στιγμή, έχει διαπιστωθεί από κοινού πως στα θέματα ισότητας φύλων δεν υπάρχει από καμία πλευρά πρόθεση για στείρα αντιπαράθεση.

Επιπλέον, η υφυπουργός συζήτησε με τις εκπροσώπους άλλα ζητήματα για τον συγκεκριμένο τομέα, με βάση την ατζέντα των κομμάτων τους.

Συγκεκριμένα, η Μ. Χρυσοβελώνη συναντήθηκε με τις υπεύθυνες του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ποταμιού, Φ. Λεομπίλλα και Ο. Αναστασοπούλου. Οι δύο εκπρόσωποι δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν θετικά την του Νομοσχεδίου και δεσμεύτηκαν ότι θα καταθέσουν εμπεριστατωμένες προτάσεις αμέσως μόλις παραλάβουν το σχετικό κείμενο.

Συναντήθηκε επίσης, με την υπεύθυνη του Τομέα Γυναικών της Ένωσης Κεντρώων, Δ. Γουσέτη, η οποία αντιμετώπισε θετικά το πολιτικό πλαίσιο του Νομοσχεδίου, όπως το ανέλυσε η υφυπουργός, εστιάζοντας στην ανάγκη περαιτέρω προώθησης των γυναικών σε θέσεις ισχύος με αύξηση της ποσόστωσης σε ψηφοδέλτια κ.λπ., στην διαπαιδαγώγηση στα σχολεία για τα θέματα ισότητας, στην μέριμνα για τις μονογονεϊκές οικογένειες και στην ανάγκη προσφοράς σίτισης για όλα τα παιδιά, τουλάχιστον (και) στα δημοτικά σχολεία.

Τονίζεται ότι όλα τα του δημοκρατικού τόξου του Κοινοβουλίου έχουν παραλάβει (ταυτόχρονα) προσκλήσεις.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. και αναμένεται η ανταπόκριση των υπόλοιπων κομμάτων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακομιδή 49χρονου με #έμφραγμα από την Σκιάθο #έμφραγμα - https://t.co/chdBjd84NO -

  • Πέταξαν βαλίτσα στην Τράπεζα της Ελλάδος #ΤράπεζατηςΕλλάδος - https://t.co/e317lpyel2 -

  • Η Σύλληψη της Αγίας Άννης #ΙερόςΝαόςΑγίαςΆννηςΒόλου - https://t.co/NTVaI61G11 -

"Αλιεύοντας" την είδηση