Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμετοχή συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Εύβοια
Συμμετοχή συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Εύβοια

Συμμετοχή συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Εύβοια

Ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας  Νικόλαος Ντίτορας, μόλις ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019 για την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς στην Κεντρική  Εύβοια, μετέβη άμεσα στον τόπο της πυρκαγιάς, αφού προηγουμένως είχε δώσει εντολή για άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που εμπλέκονται σε αρχικό στάδιο.

Κατά την πρώτη ημέρα των πυρκαγιών ο συντονιστής συμμετείχε στις δράσεις και στο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στις περιοχές του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων  Ευβοίας με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νικόλαο Χαρδαλιά, τον αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας και νέο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, τον διευθυντή Σχεδιασμού & Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας   Φοίβο Θεοδώρου, την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ζωή Φτίκα, τον διευθυντή Δασών Ν. Ευβοία  Αθανάσιο Ξηρογιάννη και τον δασάρχη Χαλκίδας Γεώργιο Θαλασσινό.

Στη συνέχεια μετέβη στον τόπο εκδήλωσης της μεγάλης πυρκαγιάς όπου  συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας   Κώστα Μπακογιάννη, τον δήμαρχο Διρφύων –   Μεσσαπίων Γεώργιο Ψαθά καθώς και με στελέχη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Την επόμενη ημέρα ο συντονιστής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε το κινητό συντονιστικό κέντρο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη   Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη.

Ο συντονιστής, μαζί με στελέχη των Δασικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης διενήργησαν αυτοψία σε όλες τις περιοχές  που κάηκαν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ενημερωτική τηλε-ημερίδα για το νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ - https://t.co/0C06Jybm62 -

  • Χωρίς επιβάρυνση η ατμόσφαιρα στον Βόλο - https://t.co/Hijys6hLDo -

  • Τήρηση μέτρων στη Λαϊκή Αγορά λόγω κορωναϊού - https://t.co/41Z2BGYgwe -

"Αλιεύοντας" την είδηση