Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συλλήψεις για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο – Καταληψίες σε κτίριο στη Θεμιστοκλέους
Συλλήψεις για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο – Καταληψίες σε κτίριο στη Θεμιστοκλέους

Συλλήψεις για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο – Καταληψίες σε κτίριο στη Θεμιστοκλέους

Σε δύο συλλήψεις, ενός Ελληνα, 32 ετών και ενός Αλβανού, ηλικίας 31 ετών, για τα επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο το βράδυ της Τετάρτης προχώρησε η .

Στο στόχαστρο ομάδας αγνώστων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και ένα λεωφορείο και ένα τρόλεϊ που κινούνταν έξω από το Πολυτεχνείο στην οδό Πατησίων. Ειδικότερα, ομάδα 40 ατόμων έκλεισε με κάδους απορριμμάτων τον δρόμο την ώρα που περνούσε το τρόλεϊ με τον αριθμό 18 που εκτελούσε το δρομολόγιο Μουσείο-Χαλάνδρι. Στο εσωτερικό του τρόλεϊ βρισκόταν μόνο ο οδηγός, τον οποίο και οι άγνωστοι ανάγκασαν να αποβιβαστεί. Στη συνέχεια ακινητοποίησαν το λεωφορείο της γραμμής Α7 που εκτελούσε το δρομολόγιο Στουρνάρη – Κηφισιά και κατέβασαν από αυτό οδηγό αλλά και . Στη συνέχεια πυρπόλησαν και τα δύο και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στην περιοχή.

Μόλις εμφανίστηκαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις, οι άγνωστοι άρχισαν να πετούν εναντίον τους βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα αντικείμενα, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ «απάντησαν» με περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

Παράλληλα, κάποιοι άλλοι πετούσαν προς τους αστυνομικούς βόμβες μολότοφ, μέσα από τον χώρο του Πολυτεχνείου.

Σημειώνεται ότι, λόγω των επεισοδίων, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πατησίων στο προς την Ομόνοια μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Ευρωπαίοι καταληψίες σε στη Θεμιστοκλέους

Εκ νέου υπό κατάληψη από βρίσκεται το επί της οδού Θεμιστοκλέους, το οποίο εκκενώθηκε στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης το βράδυ της Τετάρτης.

Η είχε προχωρήσει σε επιχείρηση εκκένωσης του συγκεκριμένου κτιρίου το οποίο τελούσε υπό κατάληψη, έπειτα από έγκληση που είχε υποβάλει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου. Στη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν ένας 23χρονος , μια 22χρονη Δανέζα και μια 26χρονη από την Ελβετία. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές αλλά και άρνηση δακτυλοσκόπησης καθώς αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά στους αστυνομικούς.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση