Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σύλληψη εννέα ατόμων για απάτη σε βάρος του ΙΚΑ
Σύλληψη εννέα ατόμων για απάτη σε βάρος του ΙΚΑ

Σύλληψη εννέα ατόμων για απάτη σε βάρος του ΙΚΑ

Τη σύλληψη εννέα ατόμων, τα οποία, σύμφωνα με τις έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, μετέρχονταν παράνομων και παράτυπων πρακτικών, ώστε να υπεξαιρέσουν χιλιάδες ευρώ από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ανακοίνωσε η διοίκησή του.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ γνωστοποίησε ότι, στο πλαίσιο εμπέδωσης της νομιμότητας και της διαφάνειας στη λειτουργία του Ιδρύματος και αντιμετώπισης πρακτικών, που χρόνια προσβάλλουν, ταλαιπωρούν και βλάπτουν την εικόνα του, συνεργάστηκε με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να εντοπιστούν, να εξατομικευτούν και να αντιμετωπιστούν παραβατικές ενέργειες στο υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο Αιγάλεω.

Το εύρος του αριθμού των εμπλεκομένων ερευνάται, καθώς και το ύψος του υπεξαιρεθέντος ποσού, που πιθανόν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν το ποινικό μέρος της υπόθεσης, ενώ η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει επιληφθεί του ελέγχου στο πληροφορικό σύστημα και στη χορήγηση παροχών, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος των περιπτώσεων και το ύψος των υπεξαιρεθέντων ποσών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στην προσπάθεια εντοπισμού και εξάλειψης παράνομων ενεργειών, συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και αξιοποιεί όλους τους υφιστάμενους θεσμούς.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση