Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σύλληψη εννέα ατόμων για απάτη σε βάρος του ΙΚΑ
Σύλληψη εννέα ατόμων για απάτη σε βάρος του ΙΚΑ

Σύλληψη εννέα ατόμων για απάτη σε βάρος του ΙΚΑ

Τη σύλληψη εννέ τόμων, τα οποία, σύμφωνα με τις της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, μετέρχονταν παράνομων και παράτυπων πρακτικών, ώστε να υπεξαιρέσουν χιλιάδες από το , ανακοίνωσε η διοίκησή του.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του γνωστοποίησε ότι, στο πλαίσιο εμπέδωσης της νομιμότητας και της διαφάνειας στη λειτουργία του Ιδρύματος και αντιμετώπισης πρακτικών, που χρόνια προσβάλλουν, ταλαιπωρούν και βλάπτουν την εικόνα του, συνεργάστηκε με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να εντοπιστούν, να εξατομικευτούν και να αντιμετωπιστούν παραβατικές ενέργειες στο υποκατάστημα του -ΕΤΑΜ στο Αιγάλεω.

Το εύρος του αριθμού των εμπλεκομένων ερευνάται, καθώς και το ύψος του υπεξαιρεθέντος ποσού, που πιθανόν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν το ποινικό μέρος της υπόθεσης, ενώ η διοίκηση του -ΕΤΑΜ έχει επιληφθεί του ελέγχου στο πληροφορικό σύστημα και στη χορήγηση παροχών, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος των περιπτώσεων και το ύψος των υπεξαιρεθέντων ποσών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στην προσπάθεια εντοπισμού και εξάλειψης παράνομων ενεργειών, συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες της και αξιοποιεί όλους τους υφιστάμε θεσμούς.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση