Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Συλλαλητήρια και συμπλοκές στον Πειραιά, σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.
Συλλαλητήρια και συμπλοκές στον Πειραιά, σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.

Συλλαλητήρια και συμπλοκές στον Πειραιά, σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.

Μικροσυμπλοκές μεταξύ ομάδας ατόμων που συμμετείχαν χθες το απόγευμα στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο του Πειραιά και μελών της Χρυσής ς που πραγματοποιούσαν επίσης , σημειώθηκαν κοντά στο Δημοτικό . Σύμφωνα με μαρτυρίες, όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα ατόμων αντιλήφθηκε έναν χρυσαυγίτη και του επιτέθηκε φραστικά και τότε εκείνος κάλεσε ομοϊδεάτες του. Επικράτησε ένταση μεταξύ των δύο πλευρών επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, ενώ δεν έλειψαν οι μάχες σώμα με σώμα. Η επέμβαση της αστυνομίας με χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης ήταν άμεση, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή . Η Χρυσή , νωρίτερα, με επιθετική ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «σχέδια ισλαμοποίησης της Ελλάδος» και ότι «οι καμπάνες στην πόλη μας δεν ηχούν πλέον για να μην ενοχλούνται οι ισλαμιστές». Από την πλευρά της, η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΡΦΑ) ζητούσε να φύγουν «οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τον Πειραιά και τις γειτονιές του Παύλου Φύσσα», να μείνουν μακριά από «πρόσφυγες και τους αλληλέγγυους στο λιμάνι του Πειραιά».

«Κλούβες» της αστυνομίας παρέμεναν στην περιοχή μέχρι αργά χθες το βράδυ, ενώ ανάλογα είχαν ληφθεί και έξω από το λιμάνι του Πειραιά στον ηλεκτρικό σταθμό.

Στο μεταξύ, νέα επιχείρηση των λιμενικών αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ενημερωθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες να αποχωρήσουν. ια πρώτη φορά εκφράστηκε από επίσημα χείλη η πρόθεση της ς να εκκενωθεί ο Πειραιάς. «Είναι υποχρεωτικό να φύγετε από το λιμάνι. Είναι απαίτηση της ς» ήταν η ακριβής δήλωση του λιμενάρχη χθες το μεσημέρι. Απευθυνόμενος με το μεγάφωνο στο συγκεντρωμένο πλήθος της Πύλης Ε2, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το λιμάνι δεν είναι hotspot, είναι προσωρινός χώρος διαμονής, πρέπει να πάτε σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, οι Σύροι στην Ημαθία και οι Αφγανοί στη Μαλακάσα. Περιμένουμε να μαζέψετε τις σκηνές σας». Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε νωρίτερα και στην Πύλη Ε1 στην οποία ζουν 2.500 άτομα.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες απάντησαν με φωνές και συνθήματα «Ανοίξτε τα σύνορα», «Ελευθερία-Αλληλεγγύη», «Δεν αντέχουμε άλλο», ενώ ορισμένοι προχώρησαν και σε καθιστική διαμαρτυρία, αποδοκιμάζοντας τους άντρες του λιμενικού που συνόδευαν τον λιμενάρχη.

Το βράδυ της Πέμπτης την ώρα του συσσιτίου κυκλοφόρησε στους πρόσφυγες ένα φυλλάδιο δύο όψεων γραμμένο στα αραβικά και τα φαρσί, που έλεγε: «Μην μπαίνετε στα πούλμαν, παραμείνετε στον Πειραιά οι αγώνες μας θα συνεχιστούν μέχρι τέλους» και το υπέγραφαν οι «Ενωμένοι Πρόσφυγες».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση