Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σύγκρουση κυβέρνησης – Ν.Δ. για τα έσοδα
Σύγκρουση κυβέρνησης – Ν.Δ. για τα έσοδα

Σύγκρουση κυβέρνησης – Ν.Δ. για τα έσοδα

Αντιπράθεση μετξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του πρωθυπουργού για την πορεία των εσόδων στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του, στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη, με αντικείμενο την οικονομική της κυβέρνησης.

«Είναι προφανές, ότι όλοι αυτοί που από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προεξοφλούν την κατάρρευση των δημοσίων εσόδων και πανηγυρίζουν γι' αυτό, τώρα διαψεύδονται», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε ότι όσοι -ελλείψει στοιχειώδους δικού τους πολιτικού σχεδίου- επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της ς, «τώρα θα πρέπει να αντλήσουν λάσπη και να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλού».

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του ραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα στη σταθερά πτωτική τάση της ανεργίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και στην υπέρβαση του στόχου των φορολογικών εσόδων, κατά 812 εκατ. για τον Σεπτέμβριο και κατά 1,4 δισ. για τους πρώτους εννέα μήνες του .

Ο ζήτησε την επίσπευση της κατάθεσης των νομοσχεδίων, τα οποία ανακοινώθηκαν στα εγκαίνια της ΔΕΘ και αφορούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εσόδων και τη των ασφαλιστικών οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για σημαντική αύξηση των εσόδων για τον Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα να υπερβούν τον στόχο του προϋπολογισμού κατά 19,33%.

ΝΔ: «Ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει, επειδή οι πολίτες πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο»

«Ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει, επειδή οι πολίτες πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο», σημειώνει από την πλευρά της η , σχολιάζοντας τη δήλωση του Πρωθυπουργού για την πορεία των εσόδων.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, οι πολίτες «πλήρωσαν το φόρο που [ο κ. Τσίπρας] υποσχόταν ότι θα καταργήσει. Και πολλοί τον πλήρωσαν εφάπαξ εκμεταλλευόμενοι τις διευκολύνσεις των πιστωτικών καρτών».

«Οι φορολογούμενοι, που τους τελευταίους δύο μήνες ταλαιπωρήθηκαν στις ουρές της εφορίας, έχουν ήδη υποστεί τον “κόφτη” των μισθών και των συντάξεών τους εξαιτίας και της υπερφορολόγησης που επέβαλε αυτή η κυβέρνηση», αναφέρει ακόμη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου ότι έχει κηρύξει στάση πληρωμών 3,4 δισ. ευρώ, στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία.

«Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης, αλλαγή ς, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αλήθειας που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης», καταλήγει η ΝΔ.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση