Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Συγκρότηση Συντονιστικού Συμβουλίου Αποκεντρωμένων Διοικήσεων
Συγκρότηση Συντονιστικού Συμβουλίου Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Συγκρότηση Συντονιστικού Συμβουλίου Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Με του υπουργού Εσωτερικών λέξη Χαρίτση (ΑΔΑ: ΩΒΥΝ465ΧΘ7-ΑΚΠ), συγκροτήθηκε το Συντονιστικό Συμβούλιο Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 25 του ν.4368/21.2..

Το Συντονιστικό Συμβούλιο Αποκεντρωμένων Διοικήσεων συγκαλείται από τον υπουργό και συνεδριάζει τακτικά τέσσερις φορές το χρόνο και κατά περίπτωση για ειδικά θέματα σε έκτακτες συνεδριάσεις.

Στις συνεδριάσεις συμμετέχουν ο , οι εφτά συντονιστές & συντονίστρια, η προϊστάμενη της Γενικής Διεύθυνσης Αποκέντρωσης & Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΥΠΕΣ καθώς επίσης και οι καθ’ύλην αρμόδιοι υπουργοί ανάλογα με τα εξεταζόμενα θέματα.

Το Συμβούλιο αποσκοπεί στο συντονισμό της δράσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, στην επίλυση θεμάτων που ανακύπτουν κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων, οι οποίες έχουν απονεμηθεί από τα καθ’ύλην αρμόδια Υπουργεία στην , στην αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία τους, καθώς και στη χάραξη οριζόντιων δράσεων ανά τομέα πολιτικής των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Οι αποφάσεις του Συμβουλίου κοινοποιούνται στις αρμόδιες των Υπουργείων, προκειμένου να προωθηθούν νομοθετικές ή να εκδοθούν διευκρινιστικές εγκύκλιοι.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση