Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σύγκληση Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητά η ΝΔ
Σύγκληση Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητά η ΝΔ

Σύγκληση Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητά η ΝΔ

Τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και της Κοινοβουλευτικής Διαρκούς Επιτροπής ς Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ζήτησαν η αρμόδια Συντονίστρια της Ν.Δ. Ντόρα και ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών του κόμματος κ. Ι. Κεφαλογιάννης, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα, κυρίως ως προς την τουρκική αναθεωρητική στάση.

Οι δύο βουλευτές άσκησαν στον υπουργό Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά για «άστοχους χειρισμούς» ως προς το υποτιθέμενο «τσάμικο» ζήτημα. Επίσης, τον κατηγορούν ότι «διεθνοποίησε σε ευρωπαϊκό επίπεδο ένα επιπλέον κεφάλαιο για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις το οποίο ουδέποτε υπήρξε για την ελληνική πλευρά».

Η αντίδραση του κ. Κοτζιά ήταν οξύτατη. Ο χαρακτήρισε βουλευτές της ΝΔ ως «έκθετους για τη συνεχή και άκριτη υιοθέτηση ψεμάτων και κάθε είδους ανακρίβειας παραγόντων της αλβανικής ς σε βάρος της ελληνικής εξωτερικής ς». Ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε ότι δεν υφίσταται «τσάμικο» ζήτημα για την Ελλάδα. Επισήμανε πως ως προς την ΕΕ, το απλά ενημέρωσε για τις ελληνικές κόκκινες γραμμές κάτι που, όπως είπε, έγινε προληπτικά καθώς «το κόμμα των τσάμηδων συμμετέχει στην αλβανική , γεγονός το οποίο πολλαπλώς καταδίκασε η σημερινή ». Ο κ. Κοτζιάς κατέληξε λέγοντας ότι οι βουλευτές της ΝΔ «για μια ακόμα φορά επιδιώκουν να τινάξουν στον αέρα την εξωτερική της χώρας και την προσπάθεια θετικής επίλυσης εκκρεμών ζητημάτων, στα οποία ασφαλώς δεν συμπεριλαμβάνεται το τσάμικο».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση