Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σύγκληση Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητά η ΝΔ
Σύγκληση Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητά η ΝΔ

Σύγκληση Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητά η ΝΔ

Τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και της Κοινοβουλευτικής Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ζήτησαν η αρμόδια Συντονίστρια της .Δ. Ντόρα Μπακογιάννη και ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών του κόμματος κ. Ι. Κεφαλογιάννης, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα, κυρίως ως προς την τουρκική αναθεωρητική στάση.

Οι δύο βουλευτές άσκησαν κριτική στον υπουργό Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά για «άστοχους χειρισμούς» ως προς το υποτιθέμενο «τσάμικο» ζήτημα. Επίσης, τον κατηγορούν ότι «διεθνοποίησε σε ευρωπαϊκό επίπεδο ένα επιπλέον κεφάλαιο για τις ελληνοαλβανικές το οποίο ουδέποτε υπήρξε για την ελληνική πλευρά».

Η αντίδραση του κ. Κοτζιά ήταν οξύτατη. Ο χαρακτήρισε βουλευτές της ΝΔ ως «έκθετους για τη συνεχή και άκριτη υιοθέτηση ψεμάτων και κάθε είδους ανακρίβειας παραγόντων της αλβανικής κυβέρνησης σε βάρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής». Ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε ότι δεν υφίσταται «τσάμικο» ζήτημα για την Ελλάδα. Επισήμανε πως ως προς την ΕΕ, το απλά ενημέρωσε για τις ελληνικές κόκκινες γραμμές κάτι που, όπως είπε, έγινε προληπτικά καθώς «το κόμμα των τσάμηδων συμμετέχει στην αλβανική κυβέρνηση, γεγονός το οποίο πολλαπλώς καταδίκασε η σημερινή ελληνική κυβέρνηση». Ο κ. Κοτζιάς κατέληξε λέγοντας ότι οι βουλευτές της ΝΔ «για μια ακόμα φορά επιδιώκουν να τινάξουν στον αέρα την εξωτερική πολιτική της χώρας και την προσπάθεια θετικής επίλυσης εκκρεμών ζητημάτων, στα οποία ασφαλώς δεν συμπεριλαμβάνεται το τσάμικο».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στη Ν.Ιωνία #κάδοςαπορριμμάτων - https://t.co/s4u6KJpi9Y -

  • Έκδοση διηγήματος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Δήμο Σκιάθου #ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ - https://t.co/h0rUxNP2uL -

  • Αλλάζει η Πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο #ΠλατείαΠανεπιστημίου - https://t.co/tlflENxplQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση