Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σύγχυση από τις δηλώσεις Γ. Σταθάκη για το χρέος
Σύγχυση από τις δηλώσεις Γ. Σταθάκη για το χρέος

Σύγχυση από τις δηλώσεις Γ. Σταθάκη για το χρέος

Αίσθηση κι συνάμ σύγχυση προκάλεσε χθες η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομίας για τη βιωσιμότητα του χρέους. Ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σε φόρουμ στο , φέρεται να υποστήριξε ότι το είναι βιώσιμο έως το , άποψη που έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη κυβερνητική γραμμή.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε στην Αθήνα, το υπουργείο Οικονομίας εξέδωσε στην οποία γίνεται λόγος για «παραπλανητικά δημοσιεύματα τα οποία είναι εκτός τόπου και χρόνου». Στην ίδια αναφέρεται ότι η δήλωση του Γ. Σταθάκη από το Βερολίνο έχει ως εξής: «Με την επιτυχή ολο της αξιολόγησης πρέπει να κλείσει και το ζήτημα της βιωσιμότητας του μακροχρόνιου χρέους της Ελλάδας. Διαφορετικά θα καταστεί δυσχερής η προσέλκυση μακροχρόνιων επενδύσεων στη χ».

Αίσθηση, όμως, προκάλεσαν και τα όσα υποστηρίζει σε συνέντευξή του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο News247 ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) υποστηρίζει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που το ΔΝΤ λειτουργεί εκβιαστικά» και επιρρίπτει σημαντική ευθύνη τόσο στον Π. Τόμσεν όσο και στην Κρ. Λαγκάρντ. Ο κ. Ρουμελιώτης υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα μπορεί πρακτικά να συνεχισθεί χωρίς την εμπλοκή του ΔΝΤ, αξιοποιώντας πρόσφατη αλλαγή του καταστατικού. «Εάν το πρόγραμμα μιας χς συγχρηματοδοτείται και από άλλους δανειστές, τότε μπορούν να μπουν ως εγγυητές για τη συνέχιση της χρηματοδότησης. Αρα λύση υπάρχει. Διαφορετικά, εάν δεν βρεθεί, μιλάμε για ακαμψία του Ταμείου και για ξεκάθαρο πολιτικό χάσμα μεταξύ θεσμών και ΔΝΤ».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση