Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Συμπόρευση Ποταμιού με Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη
Συμπόρευση Ποταμιού με Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη

Συμπόρευση Ποταμιού με Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη

Τη του Ποταμιού με την πρωτοβουλία «Ώρα Αποφάσεων» της ‘Αννας , του Γιάννη Ραγκούση και του Γιώργου Φλωρίδη, αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος όπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής.

Την πληροφορία για τη φόρμουλα ς που αναζητούσε ο κ. είχε αποκαλύψει η «Κ» σημειώνοντας ότι η επίσημη έναρξη των συζητήσεων των δύο πλευρών ήταν θέμα ημερών.

 Η επίσπευση των αποφάσεων του κ. Θεοδωράκη δεν είναι, βέβαια, άσχετη με τις αλλεπάλληλες αποχωρήσεις από το κόμμα του, αλλά και τις πιέσεις που δέχεται από βουλευτές και στελέχη του να αναλάβει πρωτοβουλίες σωτηρίας του Ποταμιού. Σχεδόν όλοι, με πρώτο τον κ. Γρ. Ψαριανό, έχουν από καιρό ταχθεί αναφανδόν υπέρ της συνεργασίας με τους τρεις.

Το πώς ακριβώς θα γίνει η εν λόγω σύμπραξη είναι νωρίς να το προβλέψει κανείς δεδομένου ότι κ. δεν φέρεται διατεθειμένος να διαλύσει το Ποτάμι, ενώ οι τρεις πιστεύουν ότι ένα εντελώς νέο κόμμα πρέπει να έχει συγκροτηθεί μέχρι τον Ιούνιο και μάλιστα με εκλεγμένο αρχηγό από τη βάση.

Στη σχετική που εξέδωσε «το Ποτάμι», αναφέρεται ότι η πρωτοβουλία των τριών πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ «πολιτικά υπερασπίζεται όλα αυτά που το Ποτάμι συνεχώς θέτει και αυτός είναι ο λόγος που οι εθελοντές μας στήριξαν τις εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Πάτρα. Και αυτή τη στήριξη θα συνεχίζουμε να την παρέχουμε, δημιουργώντας μια πολιτική συμμαχία που προσελκύει συνεχώς και νέες δυνάμεις που είχαν αποστασιοποιηθεί από την πολιτική ειδικά στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Το Ποτάμι απέναντι σε αυτό το ζοφερό σκηνικό συνεχίζει τον αγώνα του μακριά από τον εύκολο δρόμο της δημαγωγίας. Επεξεργαζόμαστε λύσεις σε συνεργασία με επαΐοντες και ενεργούς πολίτες και δίνουμε μάχες στη Βουλή αλλά και στην περιφέρεια. Επιμένουμε να εκφράζουμε τις δυναμικές μειοψηφίες που αγωνίζονται και εν πολλοίς τα καταφέρνουν και κρατούν τη χώρα όρθια. Στην προσπάθεια αυτή, συναντιόμαστε με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, προσωπικότητες και Κινήσεις όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στην πολιτική».

Επίσης το Ποτάμι σημειώνει ότι συνεχίζει με τα μέλη του, τους φίλους του και τους συμμάχους του σε όλη την Ελλάδα να εκπέμπει ένα ισχυρό μήνυμα ότι μια άλλη είναι εφικτή, παρά την αποστασία βουλευτών του.

Ασκεί έντονη κριτική στην ΣΥΡΙΖΑ/ που, όπως αναφέρει,«παραμένουν ένα επικίνδυνο σύστημα εξουσίας… που αποδεικνύει ότι ο αυτοσχεδιασμός «έτσι χωρίς πρόγραμμα» είναι το μοντέλο διακυβέρνησής τους».

Ανακοινώνει ότι τον Μάρτιο που θα συμπληρώσει 3 χρόνια ύπαρξης θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα που θα κορυφωθούν το σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου στην Αθήνα. «Τότε θα παρουσιάσουμε και τους 300 πολίτες – πολλοί εκ των οποίων έχουν έρθει τώρα στο Κίνημα μας – οι οποίοι θα δώσουν την μάχη σε όλες τις περιφέρειες της χώρας για ένα δυνατό Ποτάμι και στην επόμενη Βουλή. Γιατί το Ποτάμι ούτε διαλύεται, ούτε παζαρεύει την ύπαρξή του και τις αρχές του, όπως κάποιοι θα ήθελαν. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να τα αλλάξουμε όλα στη χώρα. Με συμμάχους – θα επιμείνουμε! – τη νέα γενιά και όλους όσοι πολεμούν την παρακμή και επιζητούν τολμηρές λύσεις χωρίς κλεφτές ματιές νοσταλγίας στο παρελθόν» καταλήγει η .

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση