Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Στρατούλης: Δεν μειώνονται οι συντάξεις -Στείλαμε 17 προτάσεις για το Ασφαλιστικό
Στρατούλης: Δεν μειώνονται οι συντάξεις -Στείλαμε 17 προτάσεις για το Ασφαλιστικό

Στρατούλης: Δεν μειώνονται οι συντάξεις -Στείλαμε 17 προτάσεις για το Ασφαλιστικό

Γι το πκέτο των μεταρρυθμίσεων, που αφορούν την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, μίλησε ο Δημήτρης Στρατούλης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Μιλώντας στον Real Fm, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναφέρθηκε στην βιωσιμότητα του ασφαλιστικού λέγοντας πως «Το μας θέλει μια συνολική συζήτηση. Να γίνουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις οι οποίες να μην θίγουν ασφαλιστικά δικαιώματα. Έχουμε στείλει 17 κοστολογημένες για το . Αν πάμε με τη λογική των θεσμών, οι οποίοι επιμένουν να συνεχιστεί η ρήτρα μηδενικού μματος στις επικουρικές , ο νέος τύπος στα εφάπαξ και να επεκταθεί η ρήτρα μηδενικού μματος στις κύριες, τότε αν εφαρμοζόταν η δική τους λογική, θα έπρεπε να σκοτώσουν όλους τους Έλληνες συνταξιούχους» και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει καμία μα καμία περίπτωση να υπάρξουν μειώσεις συντάξεων. Αν οι θεσμοί επιμένουν στην εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, σημαίνει ότι θα έπρεπε τα επόμενα χρόνια, να κάνουμε μειώσεις 90%. Με αυτή τη λογική, σου λένε σκότωσε τους συνταξιούχους για να μην έχεις ελλείμματα».

Όσο αναφορά τις λεγόμενες «κόκκινες γραμμές» τόνισε πως η κυβέρνηση προωθεί μεταρρυθμίσεις που δεν σχετίζονται με μειώσεις μισθών και συντάξεων.

«Είναι κόκκινη γραμμή να μη γίνουν αλλαγές στο ασφαλιστικό με βάση τις δικές τους προτεραιότητες. Η άποψη η δική μας είναι ότι δεν πρέπει να γίνουν καθόλου νέες μειώσεις φέτος και ότι πρέπει να καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και από εκεί και πέρα έχουμε κάνει για την εισφοροδιαφυγή», ανέφερε και συνέχισε:

«Η λίστα την οποία έχει στείλει η κυβέρνηση, οδηγεί και σε ένα μικρό πλεόνασμα. Μέσα σε αυτή τη λίστα δεν περιλαμβάνονται μειώσεις μισθών, δεν περιλαμβάνει μειώσεις συντάξεων, δεν περιλαμβάνονται αυξήσεις του ΦΠΑ. Η λίστα η οποία καταθέσαμε, δεν είναι αντίθετη, δεν παγώνει το πρόγραμμά μας και στηρίζεται στις βασικές προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού».

Πηγή: iefimerida.gr 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση