Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στους 28 οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα – 74 νέα κρούσματα
Στους 28 οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα – 74 νέα κρούσματα

Στους 28 οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα – 74 νέα κρούσματα

Στους 28 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών από τις επιπλοκές του κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην τακτική ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης .

Ο κ. , αναφερόμενος στα επιδημιολογικά στοιχεία της πανδημίας στη χώρα μας, είπε πως τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν από χθες μέχρι σήμερα, είναι 74 και ο συνολικός αριθμός τους στην Ελλάδα, φτάνει πλέον τα 966.

Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται συνολικά 66 πολίτες από τους οποίους οι 65 είναι διασωληνωμένοι.

Οι ασθενείς που έχουν λάβει ήδη εξιτήριο είναι 52.

Ν. Χαρδαλιάς: 6.687 πολίτες σε απόλυτη καραντίνα – Δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό

Η μάχη ενάντια στην εξάπλωση της νόσου συνεχίζεται και παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικότατες και δεν υπάρχει χώρος για κανένα εφησυχασμό, υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Επανέλαβε ότι πρέπει να ακολουθούμε πιστά τους κανόνες, καθώς είναι ο μόνος δρόμος για να ξεπεράσουμε τον «Γολγοθά».

6.687 πολίτες βρίσκονται σε απόλυτη καραντίνα

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, 6.687 πολίτες βρίσκονται σε απόλυτη καραντίνα και οι έλεγχοι είναι ενδελεχείς σε όλη τη χώρα. Κάποιες περιπτώσεις συγκεκριμένες από περιοχές που έρχονται με μεγάλο επιδημιολογικό πολλαπλασιαστή ελέγχονται και σε καθημερινή βάση και καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. «Η ατομική ευθύνη του καθενός και ειδικά των ασυμπτωματικών είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο, όμως και η ευθύνη του κράτους είναι ξεκάθαρη και την ευθύνη αυτή την έχουμε αναλάβει. Δεν είναι εύκολο να επιτηρήσεις όλες αυτές τις καραντίνες, αλλά όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε απόλυτη επαγρύπνηση σε όλη τη χώρα», τόνισε ο υφυπουργός.

Περισσότερα

Όσον αφορά στο μέτρο προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας, ο κ. Χαρδαλιάς είπε, ότι η εντατικοποίηση των ελέγχων είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή περισσότερων προστίμων και απευθυνόμενος «στους λίγους που προσπαθούν να ξεγελάσουν το κράτος», είπε ότι η συμμόρφωση όλων είναι απαραίτητη για να πετύχουμε το στόχο μας και να εμποδίσουμε την διασπορά της νόσου. Κάθε αναίτια μετακίνηση αποδυναμώνει την προσπάθεια μας και υπονομεύει τη στοίχιση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών γύρω από τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων».

Έκανε για άλλη μια φορά ξεκάθαρο ότι όλοι όσοι βρίσκονται σε καραντίνα θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για το χρονικό διάστημα το οποίο τους έχει ζητηθεί. «Δεν είναι κάτι το οποίο απλά το ζητάμε, το απαιτεί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που αποδέχεται, αντιλαμβάνεται τη σημαντικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί», υπογράμμισε.

Τέλος, ανέφερε ότι χθες παρελήφθη υγειονομικό υλικό 11 τόνων που δώρισαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελλάδα και θα διατεθεί άμεσα στις υγειονομικές μονάδες. Στα επόμενα 24ωρα, είπε, αναμένονται και άλλες ειδικές πτήσεις από διάφορους προορισμούς με υγειονομικό υλικό.

Ειδικός Απεσταλμένος στο Ην. Βασίλειο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού ο πρέσβης Πάνος Καλογερόπουλος

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όρισε σήμερα τον Πρέσβυ Πάνο Καλογερόπουλο ως Ειδικό Απεσταλμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο τη εντατικοποίησης των προσπαθειών για αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας Covid-19 σε σχέση με τους Έλληνες πολίτες στο εξωτερικό και τον επαναπατρισμό τους, όποτε αυτός απαιτείται.

Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, ο Ειδικός Απεσταλμένος μεταβαίνει στο Λονδίνο, προκειμένου να συντονίσει τις σχετικές προσπάθειες, καθώς και τη συναφή συνεργασία με τις βρετανικές αρμόδιες αρχές.

Στο Λονδίνο θα μεταβεί με ειδική που πρόκειται να επιστρέψει αργότερα την ίδια ημέρα στην , επαναπατρίζοντας δεκάδες Ελλήνων πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Επαναπατρίζονται Έλληνες που παρέμεναν εγκλωβισμένοι στη Μ.

Η Πολιτική Προστασία προχωρά στον επαναπατρισμό των Ελλήνων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Μεγάλη , μετά την διακοπή των πτήσεων.

Τη διαλογή των 32 Ελλήνων που χρήζουν άμεσης μεταφοράς στη χώρα έκανε η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, ενώ είναι προγραμματισμένη της Aegean για τη μεταφορά τους στην .

Οι 32 Ελληνες είχαν ταξιδέψει στο Λονδίνο για ιατρικούς λόγους και παρέμεναν εκεί μετά την έκδοση της σχετικής ΝΟΤΑΜ που απαγόρευε τις πτήσεις από Αγγλία και Τουρκία για λόγους δημόσιας υγείας.

Ανάμεσα σ' αυτούς είναι άτομα που έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις, που υποβάλλονται σε θεραπείες σε νοσοκομεία του Λονδίνου.

Σε καραντίνα στη Θράκη 50 φοιτητές που επαναπατρίστηκαν οδικώς από Τουρκία

Μέσω του τελωνείου των Κήπων επέστρεψαν στη χώρα μας από την Τουρκία, σήμερα το απόγευμα, 50 Έλληνες φοιτητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για φοιτητές πανεπιστημίων της Τουρκίας, οι οποίοι απευθύνθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο ελληνικό της Αδριανούπολης, ζητώντας να επιστρέψουν στην Ελλάδα, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Ακολούθησε η ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, των τελωνειακών Αρχών και της αντιπεριφέρειας Έβρου, για τον προγραμματισμό της επιστροφής τους στην Ελλάδα.

Κατά την άφιξή τους στον τελωνειακό σταθμό, έγινε θερμομέτρηση από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από την οποία όπως προέκυψε κανείς εκ των φοιτητών δεν είχε πυρετό.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν, με λεωφορείο σε ξενοδοχεία της Θράκης, όπου θα διενεργηθεί, από τον ΕΟΔΥ, έλεγχος διάγνωσης προσβολής από τον κορονοϊό.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η άφιξη και νέων ομάδων φοιτητών από την Τουρκία, καθώς οι διαστάσεις που λαμβάνει η επιδημία, τους έχει θορυβήσει και έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν στις οικογένειες τους στην Ελλάδα.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση