Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Στουρνάρας: «Στη διάθεση της Βουλής μετά τις κάλπες»

Στουρνάρας: «Στη διάθεση της Βουλής μετά τις κάλπες»

Στη διάθεση της Βουλής, λλά προφνώς όχι και των προσωπικών σχεδιασμών της απερχόμενης προέδρου Ζωής , θέτει εαυτόν ο κ. Γ. , εγγράφως και επισήμως. «Είναι αυτονόητο ότι είμαι στη διάθεση της Βουλής μετά τη διεξαγωγή των εκλογών και τον σχηματισμό κυβέρνησης και, βεβαίως, μετά από συνεννόηση του Γραφείου του προέδρου της Βουλής και του Γραφείου μου, για καλύτερο συντονισμό προκειμένου να βρεθούν αμοιβαίως πρόσφορες ημερομηνίες», αναφέρει ο διοικητής της σε επιστολή του προς την κ. .

Αφορμή στάθηκε η επιλογή της τελευταίας να εμμείνει στη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να τον καλέσει εκ νέου για να μιλήσει για την , παρά το γεγονός ότι κανένα κόμμα από εκείνα που ανέδειξαν οι εκλογές δεν ανταποκρίνεται στις πρωτοβουλίες της. Με μόνη στήριξη από την κ. και τους βουλευτές του κ. Π. Λαφαζάνη, η κ. Κωνσταντοπούλου εξακολουθεί να προσπαθεί να υλοποιεί τους προσωπικούς πολιτικούς σχεδιασμούς της, και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε την απόφασή της να ξανακαλέσει σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών τον κ. Στουρνάρα. Και όλα αυτά, εν μέσω των συνεχιζόμενων επιθέσεών της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση, που κατ' εντολή της μεταδίδονται απευθείας από το Κανάλι της Βουλής.

Στην επιστολή του ο κ. Γ. , αφού υπενθυμίζει ότι είχε με παλαιότερη σχετική αφορμή αναφέρει σειρά ημερομηνιών που θα μπορούσε να προσέλθει στη Βουλή, και οι οποίες με ευθύνη της κ. Κωνσταντοπούλου παρήλθαν χωρίς να υπάρξει πρόσκληση, αναφέρεται στις τελευταίες «συνεδριάσεις» επιτροπών της Βουλής: «Επιπλέον, είναι κοινώς γνωστό και προκύπτει και από τις έως τ συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης και την κατ' ουσίαν δρομολόγηση της προεκλογικής περιόδου, ότι στις συνεδριάσεις αυτές δεν μετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών τους, ώστε να έχει νόημα η δική μου παρουσία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου», σημειώνει.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση