Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Στουρνάρας – Ντομπρόφσκις: Ανακεφαλαιοποίηση εντός του 2015
Στουρνάρας – Ντομπρόφσκις: Ανακεφαλαιοποίηση εντός του 2015

Στουρνάρας – Ντομπρόφσκις: Ανακεφαλαιοποίηση εντός του 2015

Την ανάγκη ολος της ανακεφαλαιοποίησης των εγχώριων τραπεζών εντός του 2015 επανέλαβε πριν από λίγο ο της Τράπεζας της Ελλάδος κ. ιάννης Στουρνάρας μετά την συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη σύνδεση της ανακεφαλαιοποίησης με την αξιολόγηση ο της ΤτΕ τόνισε ότι: «Όσον αφορά εμάς αλλά νομίζω και τον κ. Αντιπρόεδρο, αυτό που έχει συμφωνηθεί από όλους, όπως είπα πριν είναι ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό έχει σημασία.»

Είχε προηγηθεί δήλωση του κ. Ντομπρόβσκις ότι για την ολο της ανακεφαλαιοποίησης απαιτείται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σε χθεσινές του δηλώσεις, η ανακεφαλαιοποίηση και η αξιολόγηση είναι αλληλένδετα ζητήματα καθώς «έαν κάποιος προσπαθήσει να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες και να άρει τα capital controls χωρίς να έχει αποκατασταθεί η και χωρίς να έχει κλείσει η αξιολόγηση, τα αποτελέσματα θα είναι μάλλον αρνητικά για τον τραπεζικό κλάδο».

Εν τω μεταξύ το Σάββατο το πρωί στις 11:30 ώρα Ελλάδος, η θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του tests. Η θα ανακοινώσει το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών ανά τράπεζα με βάση το βασικό και με βάση το δυσμενές σενάριο της άσκησης.

Παράλληλα, αξιωματούχος της ΤτΕ, σε δηλώσεις του στο Reuters είπε ότι τα αποτελέσματα των που διενεργούνται από την ΕΚΤ στις τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες αναμένεται να είναι καλύτερα των προσδοκιών.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι «οι κεφαλαιακές ανάγκες θα είναι κάτω από τα όρια των προβλέψεων».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση