Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Στουρνάρας – Ντομπρόφσκις: Ανακεφαλαιοποίηση εντός του 2015
Στουρνάρας – Ντομπρόφσκις: Ανακεφαλαιοποίηση εντός του 2015

Στουρνάρας – Ντομπρόφσκις: Ανακεφαλαιοποίηση εντός του 2015

Την ανάγκη ολοκλήρωσης της ανακεφαλαιοποίησης των εγχώριων τραπεζών εντός του 2015 επανέλαβε πριν από λίγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας μετά την συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη σύνδεση της ανακεφαλαιοποίησης με την ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε ότι: «Όσον αφορά εμάς αλλά νομίζω και τον κ. Αντιπρόεδρο, αυτό που έχει συμφωνηθεί από όλους, όπως είπα πριν είναι ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό έχει σημασία.»

Είχε προηγηθεί δήλωση του κ. Ντομπρόβσκις ότι για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης απαιτείται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Όπως σημείωσε ο της Κομισιόν σε χθεσινές του δηλώσεις, η ανακεφαλαιοποίηση και η είναι αλληλένδετα ζητήματα καθώς «έαν κάποιος προσπαθήσει να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες και να άρει τα capital controls χωρίς να έχει αποκατασταθεί η σταθερότητα και χωρίς να έχει κλείσει η , τα αποτελέσματα θα είναι μάλλον αρνητικά για τον τραπεζικό κλάδο».

Εν τω μεταξύ το Σάββατο το πρωί στις 11:30 Ελλάδος, η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του tests. Η ΕΚΤ θα ανακοινώσει το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών ανά με βάση το βασικό και με βάση το δυσμενές σενάριο της άσκησης.

Παράλληλα, αξιωματούχος της ΤτΕ, σε δηλώσεις του στο Reuters είπε ότι τα αποτελέσματα των test που διενεργούνται από την ΕΚΤ στις τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες αναμένεται να είναι καλύτερα των προσδοκιών.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι «οι κεφαλαιακές ανάγκες θα είναι κάτω από τα όρια των προβλέψεων».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση