Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στουρνάρας: Η «γενναία διαπραγμάτευση» Βαρουφάκη κόστισε 86 δισ.
Στουρνάρας: Η «γενναία διαπραγμάτευση» Βαρουφάκη κόστισε 86 δισ.

Στουρνάρας: Η «γενναία διαπραγμάτευση» Βαρουφάκη κόστισε 86 δισ.

Ανβίωσε προσωρινά το βράδυ της Πέμπτης η έντση των ταραγμένων ημερών του 2015, στην ημερίδα του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE στην Τράπεζα της Ελλάδος με θέμα τη διασύνδεση της ευρημάτων της οικονομικής και κοινωνικής έρευνας στην κυβερνητική .

Ο κ. Ν. Θεοκης, στενός συν του Γιάνη Βαρουφάκη, στην παρέμβασή του, που χαρακτηρίστηκε από παντελή έλλειψη αυτοκριτικής και ζοφερά λόγια για τις αντιδημοκρατικές τάσεις των τροϊκανών, αναφέρθηκε στην κατάσταση πριν τον Ιανουάριο του 2015 ως «επαίσχυντη»: «η παρέμβαση των θεσμών στην ελληνική οικονομία και γινόταν με τη νοοτροπία του ανθύπατου», είπε.

Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε τη μήνη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουράνα, που ήταν ο Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά, για το μεγαλύτερο μέρος της ς της.

Στη δική του ομιλία λίγο αργότερα, ο κ. , με σκωπτική διάθεση και σαφώς ενοχλημένος, έκανε μία σύντομη αποτίμηση της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη.

Οπως είπε, ο πρώτος Οικονομικών της Πρώτης Φοράς Αριστερά «μετονόμασε την τρόικα σε θεσμούς και τους μετέφερε από τα υπουργεία στο Χιλτον».

Αναφερόμενος στο στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού, είπε ότι «αμέλησε αναφερθεί στο κόστος» της διαπραγμάτευσης αυτής, «που ήταν τα 86 δισ. του τρίτου μνημονίου και οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων, που επιβλήθηκαν μετά την εκροή 45 δισ. σε καταθέσεις», τις οποίες προκάλεσε η «γενναία διαπραγμάτευση».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση