Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στουρνάρας: Η «γενναία διαπραγμάτευση» Βαρουφάκη κόστισε 86 δισ.
Στουρνάρας: Η «γενναία διαπραγμάτευση» Βαρουφάκη κόστισε 86 δισ.

Στουρνάρας: Η «γενναία διαπραγμάτευση» Βαρουφάκη κόστισε 86 δισ.

Αναβίωσε προσωρινά το βράδυ της Πέμπτης η ένταση των ταραγμένων ημερών του 2015, στην ημερίδα του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE στην Τράπεζα της Ελλάδος με θέμα τη διασύνδεση της ευρημάτων της οικονομικής και κοινωνικής έρευνας στην κυβερνητική πολιτική.

Ο κ. Ν. Θεοχαράκης, στενός συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη, στην παρέμβασή του, που χαρακτηρίστηκε από παντελή έλλειψη αυτοκριτικής και ζοφερά λόγια για τις αντιδημοκρατικές τάσεις των τροϊκανών, αναφέρθηκε στην κατάσταση πριν τον Ιανουάριο του 2015 ως «επαίσχυντη»: «η παρέμβαση των θεσμών στην ελληνική οικονομία και κοινωνία γινόταν με τη νοοτροπία του ανθύπατου», είπε.

Η συγκεκριμένη προκάλεσε τη μήνη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουράνα, που ήταν ο Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά, για το μεγαλύτερο μέρος της θητείας της.

Στη δική του ομιλία λίγο αργότερα, ο κ. Στουρνάρας, με σκωπτική διάθεση και σαφώς ενοχλημένος, έκανε μία σύντομη αποτίμηση της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη.

Οπως είπε, ο πρώτος υπουργός Οικονομικών της Πρώτης Φοράς Αριστερά «μετονόμασε την τρόικα σε θεσμούς και τους μετέφερε από τα υπουργεία στο Χιλτον».

Αναφερόμενος στο στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού, είπε ότι «αμέλησε αναφερθεί στο κόστος» της διαπραγμάτευσης αυτής, «που ήταν τα 86 δισ. του τρίτου μνημονίου και οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων, που επιβλήθηκαν μετά την εκροή 45 δισ. σε καταθέσεις», τις οποίες προκάλεσε η «γενναία διαπραγμάτευση».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση