Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στον δήμαρχο Λέσβου το βραβείο Ούλωφ Πάλμε για το 2016
Στον δήμαρχο Λέσβου το βραβείο Ούλωφ Πάλμε για το 2016

Στον δήμαρχο Λέσβου το βραβείο Ούλωφ Πάλμε για το 2016

Μι σπουδία έρχεται στη χώρα μας από τη Σουηδία και το ίδρυμα Ούλωφ Πάλμε για τον δήμαρχο της Λέσβου μόλις ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του ιδρύματος. Ο Σπύρος αληνός μοιράστηκε το Ούλωφ Πάλμε για το 2016 μαζί με τη δήμαρχο της Λαμπεντούζα Giusi Nicolini.

Η ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των βραβείων αναφέρει τα εξής:

Το βραβείο Ούλωφ Πάλμε για το 2016 απονέμεται στους δύο δημάρχους Σπυρίδων αληνό, από τη Λέσβο, και Giusi Nicolini, από την Λαμπεντούζα, για την εμπνευσμένη ηγεσία τους σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της εποχής μας, σώζοντας χιλιάδες ζωές και δίνοντας ελπίδα και την πίστη για το μέλλον.

Μαζί με τους συμπολίτες τους, ο Σπυρίδων Γαληνός και η Giusi Nicolini, στάθηκαν στο πλευρό των συνανθρώπων τους που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τον πόλεμο, την , και τη δυστυχία. Σε έναν όλο και πιο επικίνδυνο και σκληρό κόσμο, οι άνθρωποι αυτοί τόνισαν μέσα από το έργο τους το γεγονός ότι η ανθρώπινη πρωτοβουλία είναι πιο σημαντική για την προστασία των ανθρώπων από τα ίδια τα σύνορα.

Η απονομή του βραβείου θα γίνει στη παλιά Βουλή της Σουηδίας, στις 30/1/2017, ανήμερα των γενεθλίων του δολοφονημένου Σουηδού πρωθυπουργού (που φέτος θα έκλεινε τα 90 χρόνια ς).

Ο Σπύρος Γαληνός, είναι ο Δήμαρχος του Δήμου Λέσβου. Λίγους μήνες μετά την εκλογή του και την ανάληψη των καθηκόντων του βρέθηκε αντιμέτωπος με το πρόβλημα των τεράστιων προσφυγικών ροών από την ανατολή προς την Ευρώπη, ροές που χρησιμοποίησαν τη Λέσβο ως από την ανατολή στη δύση.

Ο δήμαρχος έχει αντιμετωπίσει με τόση αυταπάρνηση το προσφυγικό ζήτημα, που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει διστάσει να πέσει ο ίδιος στη θάλασσα για να σώσει ανθρώπους.

Κάτι που έκανε ακόμα και όταν ο πρόεδρος τους Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς έκανε επίσημη επίσκεψη στο νησί μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ενώ η επίσημη αυτοκινητοπομπή βρίσκονταν καθοδόν, όταν ο δήμαρχος εντόπισε δύο ναυαγούς να ζητούν βοήθεια δεν δίστασε να παρατήσει τους επίσημους επισκέπτες του και να πέσει στη θάλασσα για να σώσει τους ανθρώπους που πάλευαν για τη τους.

 

πηγή:airetos.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση