Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Στον ανακριτή για τα όπλα το πλήρωμα του «Haddad 1»
Στον ανακριτή για τα όπλα το πλήρωμα του «Haddad 1»

Στον ανακριτή για τα όπλα το πλήρωμα του «Haddad 1»

Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν τα επτά μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Haddad 1» που εντοπίστηκε νότια της ς να μεταφέρει όπλα και πυρομαχικά δίχως νόμιμα παραστατικά.

Σε βάρος τους ο Ηρακλείου άσκησε ποινική σε βαθμό κακουργήματος και αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή τη Δευτέρα. Πρόκειται για υπηκόους ς, Αιγύπτου και Ινδίας, οι οποίοι κατέθεσαν ότι θα αμείβονταν με ποσά από 400 έως 2.500 ευρώ για να οδηγήσουν το «Haddad 1» από την Αλεξανδρέττα της Τουρκίας στο λιμάνι της Μισράτα της Λιβύης, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα συνοδευτικά έγγραφα του φορτίου. Ο καπετάνιος του πλοίου είναι υπήκοος ς και επιβιβάστηκε στο πλοίο στις 13 Ιουλίου στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας.

Φέρεται μάλιστα να μετέβη αεροπορικώς στην Αίγυπτο από τη Συρία όπου διέμενε. Από τα αμφίβολης γνησιότητας κατασχεθέντα έγγραφα προκύπτει ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει έδρα στην Αίγυπτο και η διαχειρίστρια εταιρεία στη Συρία. Ωστόσο, στοιχεία που έχει φέρει στο φως της ς η «Κ» κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι πίσω από το πλοίο και τη μεταφορά των πυρομαχικών βρίσκεται ελληνικών συμφερόντων εταιρεία.

Οπως δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιγκλίτς, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου είναι εγγεγραμμένη στον Πειραιά και από το δηλωτικό του τελωνείου προκύπτει ότι για τις 492.000 περιστρόφων και τις 4.900 κυνηγετικά όπλα είχε δοθεί νόμιμη άδεια εξαγωγής με τελικό παραλήπτη την του και τον Λίο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση