Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Στο taxis net τα εκκαθαριστικά με τον έξτρα φόρο
Στο taxis net τα εκκαθαριστικά με τον έξτρα φόρο

Στο taxis net τα εκκαθαριστικά με τον έξτρα φόρο

Περισσότερα από 320.000 εκκαθαριστικά σημειώματα αναρτήθηκαν χθες στο Διαδίκτυο, με τα οποία καλούνται ελεύθεροι επαγγελματίες, και όσοι διαθέτουν αυτοκίνητα άνω των 2.500 κυβικών να πληρώσουν επιπλέον φόρους από αυτούς που αρχικά είχαν υπολογισθεί.

Οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν διπλάσια μετά την αύξησή της από το 27,5% στο 55%, όπως επίσης και οι επιχειρήσεις, δεδομένου ότι αυξήθηκε η στο 100% από 80%. Οι αγρότες θα πληρώσουν το ποσό των 21 εκατ. ευρώ, ενώ οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δώσουν σε τρεις δόσεις 349,7 εκατ. ευρώ.

Οι υπόχρεοι σε φόρο πολυτελούς διαβίωσης, μετά την αύξηση του συντελεστή από το 10% στο 13% της ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης για Ι.Χ. άνω των 2.500 κυβικών, σκάφη, αεροσκάφη και πισίνες, θα πληρώσουν επιπλέον στο Δημόσιο το ποσό των 50 εκατ. ευρώ.

Ολοι οι παραπάνω θα αναζητήσουν το νέο εκκαθαριστικό στο και με την Ταυτότητα Οφειλής έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τον έξτρα φόρο σε τρεις δόσεις.

Η πρώτη έως το τέλος Νοεμβρίου, η δεύτερη έως το τέλος Δεκεμβρίου και η τρίτη έως τις 29 Φεβρουαρίου. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης εντός της προθεσμίας της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 2%.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση