Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στο συνέδριο της Δράσης ο Στ. Θεοδωράκης
Στο συνέδριο της Δράσης ο Στ. Θεοδωράκης

Στο συνέδριο της Δράσης ο Στ. Θεοδωράκης

Ανοιχτή την πόρτα και της κεντροδεξιάς προοπτικής του κόμματός του αναμένεται να κρατήσει ο κ. , ο οποίος αύριο θα μιλήσει στο Συνέδριο της Δράσης του κ. Θόδωρου Σκυλακάκη, όπως άλλωστε και ο κ. .

Η άτυπη συνύπαρξη των τριών ανδρών, άλλωστε, καθαυτή προσφέρει αφορμές σεναρίων, και πολύ περισσότερο όταν ο κ. Θεοδωράκης την προτίμησε έναντι της παρουσίας του στη Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία επίσης αρχίζει αύριο και θα ήταν πολιτικώς πιο αναμενόμενη, λόγω και του διαλόγου που έχει ξεκινήσει ανάμεσα στο Ποτάμι, στο ΠΑΣΟΚ και στη .

Η επιλογή Θεοδωράκη, ωστόσο, δεν πρέπει να εκπλήσσει. νιώθει σαφώς εγγύτερα στη Δράση παρά στο ΠΑΣΟΚ – άλλωστε μαζί κατέβηκαν στις τελευταίες . Κάτι που δεν αποκλείεται να επαναληφθεί, αν το φλερτ του κ. Στ. Θεοδωράκη με την κ. δεν οδηγήσει τελικώς σε πολιτικό γάμο, όπως αντίστοιχα κι αν ο πρόεδρος της Δράσης, Θ. Σκυλακάκης, δεν κατορθώσει να οδηγήσει το κόμμα του στη Ν.Δ., όπως φημολογείται ότι θα επιθυμούσε.

Σε κάθε περίπτωση, το προσεχές διήμερο σηματοδοτεί μάλλον την αρχή εξελίξεων στον κεντρώο χώρο, καθώς όλα τα κόμματα που κινούνται ανάμεσα στη Ν.Δ. και στον ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπουν στις απώλειες του κυβερνώντος κόμματος και κυρίως στο γεγονός ότι η πλειονότητα των ψηφοφόρων του κ. Τσίπρα είναι τους τελευταίους μήνες «χαμένοι» στις , αποφεύγοντας να δημοσιοποιήσουν τις προθέσεις τους.

Το γεγονός αυτό ενθαρρύνει ασφαλώς τις προσπάθειες δημιουργίας του περιβόητου τρίτου πόλου, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι την ίδια προοπτική –δηλαδή τη δημιουργία ενός ισχυρού μεταρρυθμιστικού πόλου στο κέντρο– αρχίζει πια να ενθαρρύνει και μερίδα στελεχών της Ν.Δ., που βλέπουν σε αυτήν έναν χρήσιμο μελλοντικό κυβερνητικό εταίρο.

Αυτό θα είναι, άλλωστε, και το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του κ. Στ. Θεοδωράκη αύριο στη Δράση. Η ανάγκη να συμπαραταχθούν και να διευρυνθούν οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις στο κέντρο της πολιτικής σκακιέρας, με το επιχείρημα που παγίως επαναλαμβάνει τον τελευταίο καιρό. Οτι ο μεν ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι είναι η πιο αναχρονιστική κυβέρνηση των τελευταίων ετών, η δε Ν.Δ. δεν μπορεί χάριν και μόνον του νέου της αρχηγού να μετατραπεί σε μεταρρυθμιστικό κόμμα.

Πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά που χωρίζει από τη μια πλευρά και τη Δράση και από την άλλη το ΠΑΣΟΚ και τη . Θεοδωράκης και Σκυλακάκης βλέπουν ως μόνη προοπτική για τη χώρα την έξοδο της σημερινής κυβέρνησης και την αντικατάστασή της με ένα σχήμα που θα έχει κορμό τη .

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πιλοτικό έργο επανάχρησης δομικών υλικών από εκσκαφές και κατεδαφίσεις - https://t.co/kVJTnsolGM… -

  • Μεταφορά από τον προβλήτα 1 στον προβλήτα 3 η διακίνηση #σκραπ στο λιμάνι του Βόλου #σκραπ - https://t.co/YuejjMtz1U -

  • Πέντε συλλήψεις για παράβαση του  ΚΟΚ από το Λιμεναρχείο Βόλου  #λιμεναρχείοΒόλου - https://t.co/04yt8UdCv9 -

"Αλιεύοντας" την είδηση