Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στο στόχαστρο οι «αλληλέγγυοι»
Στο στόχαστρο οι «αλληλέγγυοι»

Στο στόχαστρο οι «αλληλέγγυοι»

Συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι προσαγωγές «αλληλέγγυων» και ακτιβιστών στον καταυλισμό της Ειδομένης από κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Κιλκίς. Προσήχθησαν οκτώ άτομα από κράτη-μέλη της Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, εκ των οποίων πέντε συνελήφθησαν. Μία υπήκοος ερμανίας, 24 ετών, κατηγορείται ότι κατείχε ένα σπρέι πιπεριού, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος τριών Νορβηγών και μιας Βρετανίδας, καθώς στην κατοχή τους είχαν ασυρμάτους, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, οι ασύρματοι που κατείχαν ήταν συντονισμένοι στη συχνότητα της ΕΛ.ΑΣ. Φέρονται να ανήκουν σε «ανεξάρτητη» μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία πάντως το προηγούμενο διάστημα είχε διευκρινίσει με μήνυμά της στο , το οποίο συνυπέγραφαν 17 ακόμα αντίστοιχες ομάδες εθελοντών, ότι δεν συμμετείχε και δεν στήριζε πρόσφατες διαμαρτυρίες μεταναστών κατά μήκος των συνόρων ς – Σκοπίων.

Επισήμως, οι έλεγχοι περιμετρικά του καταυλισμού είναι δειγματοληπτικοί· ωστόσο, αρμόδια αστυνομική πηγή είπε χθες στην «Κ» ότι επικεντρώνονται σε αλλοδαπούς και Ελληνες ακτιβιστές που οι αρμόδιες έχουν θεωρήσει υπόπτους για υποκίνηση των πρόσφατων επεισοδίων στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο. Την Τρίτη, εξάλλου, η αστυνομία προσήγαγε 16 νεαρούς, ανάμεσα στους οποίους Ελληνες και Δυτικοευρωπαίους αντιεξουσιαστές, ενώ ένας 23χρονος ερμανός συνελήφθη για κατοχή μαχαιριού. Χθες, μάλιστα, αναρτήθηκε στο που υπογράφουν ομάδες «αλληλεγγύης», οι οποίες καταγγέλλουν πως ορισμένοι από τους προσαχθέντες κρατήθηκαν παράτυπα σε αστυνομικές του Κιλκίς.

Στο μεταξύ, κορυφαίος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσε χθες στην «Κ» πληροφορία σύμφωνα με την οποία διοργανωτές της «εφόδου» της περασμένης ς στον «φράχτη» ήταν Βρετανοί ακτιβιστές. Αποκάλυψε ότι τα στοιχεία ταυτότητάς τους είναι γνωστά στις Αρχές, ωστόσο διευκρίνισε ότι η εμπλοκή τους στην υπόθεση προκύπτει από πληροφορίες και όχι από ένορκες καταθέσεις, προϋπόθεση για την ποινική δίωξή τους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση