Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Στο ΣτΕ ο ΟΠΑΠ για το ειδικό τέλος στα τυχερά παιχνίδια
Στο ΣτΕ ο ΟΠΑΠ για το ειδικό τέλος στα τυχερά παιχνίδια

Στο ΣτΕ ο ΟΠΑΠ για το ειδικό τέλος στα τυχερά παιχνίδια

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ο , η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης και πράκτορες του ΟΠΑΠ, ζητώντας να «παγώσει» προσωρινά, να ανασταλεί και να ακυρωθεί η από 4.1. του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, με την οποία επιβλήθηκε ειδικό τέλος 0,05 ανά στήλη σε κάθε παιχνίδι του .

Ο ΟΠΑΠ υποστηρίζει ότι το επίμαχο ειδικό τέλος, το οποίο επιβαρύνει τους παίκτες και αποδίδεται από τον ΟΠΑΠ στο Δημόσιο, είναι αντισυνταγματικό, αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αλλά και αντίθετο στην ευρωπαϊκή και ελληνική .

Παράλληλα, υποστηρίζεται ότι είναι τεράστια τα τεχνικά προβλήματα για την είσπραξη του εν λόγω τέλους, μέχρι του σημείου της παντελούς αδυναμίας υλοποίησης άμεσης προσαρμογής των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ είναι αδύνατη η άμεση τεχνολογική προσαρμογή του λογισμικού συστήματος των ηλεκτρονικών μηχανημάτων του ΟΠΑΠ, έτσι ώστε να μπορεί να υπολογίζεται και να εισπράττεται το ειδικό τέλος, ενώ υπάρχει αδυναμία στην πράξη να ενσωματωθεί το τέλoς στην τιμή της στήλης κάθε παιχνιδιού.

Επίσης, ο ΟΠΑΠ αναφέρει ότι λόγω του ειδικού τέλους, θα αναγκαστεί να σταματήσει ορισμένα παιχνίδια, με συνέπεια να υποστεί ανεπανόρθωτη οικονομική , ενώ σημειώνει ότι δεν πρόκειται για ειδικό τέλος, αλλά για νέο φόρο.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δύο #συλλήψεις σε Βόλο και Νότιο Πήλιο για #μουσική #μουσική #συλλήψεις - https://t.co/HJVqueqssB -

  • Ζ. Μακρή: «Επίσπευση της επαναλειτουργίας του Λατομείου Συκής από το ΥΠΕΝ» #ΛατομείοΣυκής - https://t.co/TqVVHJabdP -

  • Το ετήσιο συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe #MajorCitiesOfEurope - https://t.co/VwCm7WXiCR -

"Αλιεύοντας" την είδηση