Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Στο ΣτΕ μητροπολίτες και δικηγόροι κατά του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών
Στο ΣτΕ μητροπολίτες και δικηγόροι κατά του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών

Στο ΣτΕ μητροπολίτες και δικηγόροι κατά του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών

Μητροπολίτες και και απλοί πολίτες προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του πρόσφατου νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης που δίδει τη δυνατότητα εφαρμογής των διατάξεών του και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Αφορμή για την υπήρξε η ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών για τον τρόπο εγγραφής στα ληξιαρχεία των συμφώνων ελεύθερης συμβίωσης που καθορίζει τις λεπτομέρειες της εγγραφής. Στο ΣτΕ μεταξύ εκείνων που προσέφυγαν είναι οι Μητροπολίτες Πειραιώς, Κυθήρων και Γόρτυνος καθώς και άλλοι κληρικοί και πολίτες.

Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί ο επίμαχος νόμος ως αντισυνταγματικός και αντίθετος στον Αστικό Κώδικά (οικογενειακό δίκαιο και χρηστά ήθη). Μάλιστα, ζητούν η τους να εισαχθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της  Επικρατείας.

Μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι η  καθιέρωση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών προσβάλει τα κρατούντα στην Ελλάδα χρηστά ήθη, όπως αυτά καταγράφονται στο άρθρο 5 του Συντάγματος.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καθαρισμός της ακτογραμμής Μηλίνας   #ακτογραμμήΜηλίνας - https://t.co/6GwCinwyeO -

  • Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού μεταξύ Kαλών Νερών και Βυζίτσας - https://t.co/14mkwWWz5k… -

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

"Αλιεύοντας" την είδηση