Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Στο ΣτΕ μητροπολίτες και δικηγόροι κατά του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών
Στο ΣτΕ μητροπολίτες και δικηγόροι κατά του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών

Στο ΣτΕ μητροπολίτες και δικηγόροι κατά του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών

Μητροπολίτες και και απλοί προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του πρόσφατου νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης που δίδει τη δυνατότητα εφαρμογής των διατάξεών του και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Αφορμή για την προσφυγή υπήρξε η του υπουργείου Εσωτερικών για τον τρόπο εγγραφής στα ληξιαρχεία των συμφώνων ελεύθερης συμβίωσης που καθορίζει τις λεπτομέρειες της εγγραφής. Στο μεταξύ εκείνων που προσέφυγαν είναι οι Μητροπολίτες , Κυθήρων και Γόρτυνος καθώς και άλλοι και .

Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί ο επίμαχος νόμος ως αντισυνταγματικός και αντίθετος στον Αστικό Κώδικά (οικογενειακό δίκαιο και χρηστά ήθη). Μάλιστα, ζητούν η προσφυγή τους να εισαχθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της  Επικρατείας.

Μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι η  καθιέρωση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών προσβάλει τα κρατούντα στην χρηστά ήθη, όπως αυτά καταγράφονται στο 5 του Συντάγματος.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση