Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στο Σικάγο ολοκληρώθηκε η στροφή στον ρεαλισμό
Στο Σικάγο ολοκληρώθηκε η στροφή στον ρεαλισμό

Στο Σικάγο ολοκληρώθηκε η στροφή στον ρεαλισμό

Υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών στο που εξετάζουν το ενδεχόμενο επενδύσεων στην , έχουν εκπλαγεί από τη διαφορετική εικόνα που προβάλλει και τη ρητορική που χρησιμοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Η πολιτική ενηλικίωση και η μεταστροφή προς τον ρεαλισμό παίρνει πλέον στέρεα μορφή στη Μέκκα του καπιταλισμού, την Αμερική.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως ένας φιλικός προς τις ιδιωτικές επενδύσεις κεντροαριστερός πολιτικός και προβάλλει το αφήγημα της εξόδου της ς από την μέσα από μεταρ που στοχεύουν στο να δημιουργήσουν ένα πιο φιλικό προς την περιβάλλον το οποίο δεν θα παρουσιάζει τις διαστρεβλώσεις του παρελθόντος.

Διαβεβαίωσε ομογενείς και Αμερικανούς επιχειρηματίες ότι υπάρχει πλέον στη χώρα ξεκάθαρη βούληση αλλά και πολιτική σταθερότητα, στοιχεία που παρέχουν ασφάλεια στους επενδυτές.

Στο ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε ήδη με εκπροσώπους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας, της καινοτομίας, της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας, το , τις αερομεταφορές. Σήμερα θα συναντηθεί και με ιδιοκτήτες κινηματογραφικών στούντιο οι οποίοι, ακούω ότι εμφανίζονται έτοιμοι να έρθουν στην Ελλάδα. Σε συνδυασμό με μια πιο ευφυή προσέγγιση και πρόθεση ς – παραχώρηση κάποιων ολυμπιακών εγκαταστάσεων; – θα μπορούσαμε να σταματήσουμε να χάνουμε τόσες παραγωγές σε άλλες γειτονικές χώρες.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε υπέρμαχος των ξένων επενδύσεων και υπογράμμισε με έμφαση ότι δημιούργησε ειδική task force για την προσέλκυσή τους της οποίας είναι ο ίδιος επικεφαλής.

Προς το παρόν σε επίπεδο ρητορικής – μένει να το αποδείξει και στην πράξη – ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε στην Αμερική ότι απομακρύνεται από το αντιπαραγωγικό φλερτ με τον κρατισμό που φόβιζε τους ξένους επενδυτές, περιοριζόμενος να επισημάνει ότι για να προχωρούν οι επενδύσεις, πρέπει να γίνονται μέσα σε ένα πλαίσιο συναίνεσης με την κοινωνία, στοιχείο που, όπως είπε, συχνά δεν υπήρχε κατά το παρελθόν. Και υποστήριξε ότι  «η Ελλάδα δεν αφήνει πίσω της μόνο την , αλλά και το μοντέλο που οδήγησε σε αυτή».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση