Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Στο ναδίρ η μεταποίηση τον Αύγουστο, πτώση της απασχόλησης
Στο ναδίρ η μεταποίηση τον Αύγουστο, πτώση της απασχόλησης

Στο ναδίρ η μεταποίηση τον Αύγουστο, πτώση της απασχόλησης

Μι ιδιίτερα ανησυχητική εικόνα για την πορεία της ελληνικής ς καταγράφει ο δείκτης PMI για τον τομέα της ς τον μήνα Αύγουστο. O δείκτης έπεσε στις 39.1 μονάδες τον Αύγουστο, σημαντικά χαμηλότερα από το επίπεδο των 50.0 μονάδων, που δείχνει στασιμότητα και από τα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί σε όλη την της έρευνας.

Τα στοιχεία δείχνουν σημαντική υποχώρηση της παραγωγής σε σύγκριση με τον Ιούλιο και για όγδοο συνεχή μήνα. Τα επίπεδα απασχόλησης στον ελληνικό μεταποιητικό τομέα τον Αύγουστο μειώθηκαν με ρυθμό λιγότερο σημαντικό από τον Ιούλιο, ωστόσο ήταν ο δεύτερος δριμύτερος που έχει καταγραφεί στην της εν λόγω έρευνας. Επιπλέον, οι αδπεραίωτες εργασίες στα εργοστάσια του μεταποιητικού τομέα της Ελλάδας εξακολουθούν να μειώνονται, αποδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη ύπαρξη πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας στον τομέα. Ο κεφαλαίων αναφέρθηκε ως ένας από τους λόγους περαιτέρω αύξησης του κόστους εισροών, τον Αύγουστο, ενώ οι χρόνοι ς προμηθειών εξακολούθησαν να επιμηκύνονται ως αποτέλεσμα της εξασθενημένης ζήτησης στον τομέα. Από την περαιτέρω σημαντική μείωση της ζήτησης από τις αγορές τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, οι εταιρείες δυσκολεύτηκαν να κλείσουν νέες συμφωνίες.

Τα αποτελέσματα του δείκτη PMI, που εκπονείται από τη Markit Economics και παρουσιάζει πρωτογενή στοιχεία που συγκεντρώνονται μηνιαία από απαντήσεις σε ερωτηματολόγια που στέλνονται σε υπεύθυ προμηθειών 350 εταιρειών του ελληνικού μεταποιητικού τομέα, επιβεβαιώνονται πλήρως από τις εξελίξεις στον τομέα της χαλυβουργίας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση