Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Στο ναδίρ η μεταποίηση τον Αύγουστο, πτώση της απασχόλησης
Στο ναδίρ η μεταποίηση τον Αύγουστο, πτώση της απασχόλησης

Στο ναδίρ η μεταποίηση τον Αύγουστο, πτώση της απασχόλησης

Μια ιδιαίτερα ανησυχητική εικόνα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας καταγράφει ο δείκτης PMI για τον τομέα της μεταποίησης τον μήνα Αύγουστο. O δείκτης έπεσε στις 39.1 μονάδες τον Αύγουστο, σημαντικά χαμηλότερα από το επίπεδο των 50.0 μονάδων, που δείχνει στασιμότητα και από τα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί σε όλη την ιστορία της έρευνας.

Τα στοιχεία δείχνουν σημαντική υποχώρηση της παραγωγής σε σύγκριση με τον Ιούλιο και για όγδοο συνεχή μήνα. Τα επίπεδα απασχόλησης στον ελληνικό μεταποιητικό τομέα τον Αύγουστο μειώθηκαν με ρυθμό λιγότερο σημαντικό από τον Ιούλιο, ωστόσο ήταν ο δεύτερος δριμύτερος που έχει καταγραφεί στην ιστορία της εν λόγω έρευνας. Επιπλέον, οι αδιεκπεραίωτες εργασίες στα εργοστάσια του μεταποιητικού τομέα της Ελλάδας εξακολουθούν να μειώνονται, αποδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη ύπαρξη πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας στον τομέα. Ο έλεγχος κεφαλαίων αναφέρθηκε ως ένας από τους λόγους περαιτέρω αύξησης του κόστους εισροών, τον Αύγουστο, ενώ οι χρόνοι παράδοσης προμηθειών εξακολούθησαν να επιμηκύνονται ως αποτέλεσμα της εξασθενημένης ζήτησης στον τομέα. Από την περαιτέρω σημαντική μείωση της ζήτησης από τις αγορές τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, οι εταιρείες δυσκολεύτηκαν να κλείσουν νέες συμφωνίες.

Τα αποτελέσματα του δείκτη PMI, που εκπονείται από τη Markit Economics και παρουσιάζει πρωτογενή στοιχεία που συγκεντρώνονται μηνιαία από απαντήσεις σε ερωτηματολόγια που στέλνονται σε υπεύθυνους προμηθειών 350 εταιρειών του ελληνικού μεταποιητικού τομέα, επιβεβαιώνονται πλήρως από τις εξελίξεις στον τομέα της χαλυβουργίας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μονόδρομος το χειρουργείο για την αντιμετώπιση του συνδρόμου Morton΄s του πέλματος - https://t.co/xFVFaKvFIU -

  • Αντιδράσεις αυτοκινητοβιομηχανιών για το νέο όριο ρύπων - https://t.co/ZtHYivO0Tk -

  • Έως τις 25 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για το επίδομα των 534 ή 300 ευρώ - https://t.co/62MEdCkUr7 -

"Αλιεύοντας" την είδηση